24febrer2018

En directe: Compàs de cobla (Sardanes)

UGT i CCOO demanen l'excarceració dels consellers per garantir una campanya electoral "lliure" i sense "contaminacions" La concentració que UGT i CCOO han fet davant les seus a Girona. / Foto: Lourdes Casademont (ACN)
15 de novembre de 2017 Escrit per 

UGT i CCOO demanen l'excarceració dels consellers per garantir una campanya electoral "lliure" i sense "contaminacions"

UGT i CCOO han fet concentracions de cinc minuts a les portes de les seves seus i a ajuntaments de Catalunya per demanar la llibertat dels consellers i els dos líders de l'ANC i Òmnium Cultural empresonats.

A Girona, s'ha comptat amb més de cinquanta delegats sindicals així com dels seus secretaris generals. Durant la concentració s'ha cridat "llibertat" i "no hi som tots, falten els presos" i s'ha fet una menció especial a la consellera Dolors Bassa, destituïda en aplicació de l'article 155, que durant set anys va ser la màxima representant d'UGT a comarques de Girona.

El secretari general d'UGT a Catalunya, Camil Ros, ha subratllat que no hi ha motius per mantenir-los a presó i que és necessari que se'ls deixi lliures perquè puguin fer campaya "amb llibertat". En aquest sentit, ha defensat que aquest és un tema de "drets i llibertats" i no pas de si s'està a favor o en contra de la independència. I avisa que mantindran les mobilitzacions fins que tornin a casa i "puguin abraçar la Dolors".

Per la seva banda, el màxim responsable de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha denunciat que per poder garantir una "participació plena" i amb garanties democràtiques el 21-D no hi poden haver "contaminacions" a nivell jurídic, polític ni social. Per Pacheco, "amb membres del Govern i líders socials engarjolats, tenim contaminat el procés democràtic i no es podrà garantir la lliure participació de totes les opcions polítiques" en aquestes eleccions.

D'altra banda, també ha demanat que les forces polítiques aprofitin aquestes eleccions per buscar una solució i evitar que es mantingui "el bloqueig continu" i la situació "polaritzada" que afecta la convivència de Catalunya amb l'estat espanyol.

Ambdós sindicats han expressat que seguiran amb les mobilitzacions per defensar els drets i llibertats dels empresonats. I els dimecres 25 i 29 de novembre ja hi ha convocades noves concentracions davant de les seus com les d'avui.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM