22febrer2018

En directe: Selecció musical

Dos agents rurals al costat d'un senglar abatut des del tot terreny durant un recorregut nocturn a la zona de Cruïlles Foto: Xavier Pi / ACN
10 de juliol de 2017 Escrit per 

Unió de Pagesos demana mantenir l'emergència cinegètica per senglars a les comarques gironines

El sindicat vol que la declaració d'emergència cinegètica per lluitar contra la plaga del senglar sigui permanent fins que la situació torni als límits legats establerts.

En aquest sentit, Unió de Pagesos, han interposat un recurs d'alçada a la resolució del passat 1 de juny on es declaraven diverses zones en les quals s'aplicava l'emergència cinegètica a les comarques gironines.

Aquesta figura s'adopta d'acord amb la llei catalana 2/2014 i marca com a llindar els llocs on hi ha més de vuit senglars per cada quilòmetre quadrat en la temporada de caça.

La resolució de la Generalitat per les comarques gironines aprovada el mes passat defineix zones de totes les comarques de la demarcació amb més senglars dels permesos legalment.

El sindicat creu que l'administració ha de prendre mesures excepcionals "per retornar la densitat de senglars a un nivell compatible amb la capacitat de càrrega de l'entorn" i recorda també els riscos per a les persones i els diferents sectors econòmics com l'agricultura, la ramaderia, els terrenys forestals o la caça.

A banda d'aquest recurs d'alçada que han presentat, Unió de Pagesos reclama activar el Pla especial de control del senglar que forma part del pla de prevenció de danys i riscos originats per la fauna cinegètica.

Precisament, la reivindicació d'una "gestió diligent i eficaç de la fauna salvatge" va ser una de les peticions que Unió de Pagesos va incloure en la Marxa Pagesa realitzada arreu del país el passat mes de gener. Aleshores ja demanaven mantenir la situació d'emergència cinegètica tot l'any a més de posar a debat la gestió d'aquesta i altra fauna salvatge.

El sindicat creu que l'administració ha de prendre mesures excepcionals "per retornar la densitat de senglars a un nivell compatible amb la capacitat de càrrega de l'entorn" i recorda també els riscos per les persones i els diferents sectors econòmics com l'agricultura, la ramaderia, els terrenys forestals o la caça.

A banda d'aquest recurs d'alçada que han presentat, Unió de Pagesos reclama que s'ha d'activar el Pla especial de control del senglar que forma part del pla de prevenció de danys i riscos originats per la fauna cinegètica.

Precisament, la reivindicació d'una "gestió diligent i eficaç de la fauna salvatge" va ser una de les peticions que Unió de Pagesos va incloure en la Marxa Pagesa feta arreu del país el passat mes de gener. Aleshores ja demanaven mantenir la situació d'emergència cinegètica tot l'any a més de posar a debat la gestió d'aquesta i altra fauna salvatge.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM