22febrer2018

En directe: Selecció musical

Membres del sindicat USTEC-STES aquest dijous 25 de maig de 2017 concentrats davant l'edifici de la Generalitat de Girona Foto: Gerard Vilà / ACN
26 de maig de 2017 Escrit per 

El sindicat Ustec-Stes reclama a la Generalitat que faci fixes 2.000 mestres gironins eventuals

Protesta del sindicat Ustec-Stes ahir dijous. Una trentena de persones es van concentrar per denunciar "la precarietat" en què treballen prop de 2.000 mestres gironins que estan contractats de manera eventual pel departament.

El sindicat assegura que l'oferta d'oposició que ha fet Ensenyament - unes 200 places a la demarcació - "és del tot insuficient", i exigeix que s'ampliï per "acabar amb el frau de llei que comet la Generalitat".

El portaveu del sindicat a Girona, Xavier Díez, assegura que l'administració "s'està saltant la seva llei". Díez recorda que la normativa catalana només permet un 8% d'eventuals entre els professors contractats pel departament, i ara aquesta xifra, segons el sindicat, supera el 32%.

Segons Díez, Ensenyament també incompleix una normativa europea que fixa en un màxim de tres anys el temps d'eventualitat. "Estem demanant al Govern que compleixi la seva pròpia llei, és una situació kafkiana", ha etzibat.

Per Díez, fer fixes a 2.000 professors a les comarques gironines, i 20.000 arreu del país "és perfectament viable", però diu que el que no hi ha és voluntat per part d'Ensenyament per tirar endavant amb una solució que ha qualificat de "justa".

Una altra queixa del sindicat és el "nepotisme i corrupció encoberta" que, segons Ustec-Stes, practica el departament al donar més poder a les direccions, perquè escullin el seu professorat. Segons Díez, ara els directors poden reclamar docents en funció dels perfils que considerin oportuns. "Abans la contractació es basava en els mèrits del professor, l'antiguitat i la transparència, ara no", ha criticat Díez.

En aquest sentit el portaveu d'Ustec-Stes denuncia que ara els directors "poden triar a dit" els docents. Díez assegura que això genera "guetos" i diu que provoca que les escoles acabin sent "regnes de taifes".Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM