26abril2018

En directe: Selecció musical

El venedor de l'inflable de Caldes va dir als amos del restaurant que l'ancoressin per tots els punts Els advocats de l'acusació particular en el cas de l'inflable de Caldes, Carles Alabau i Javier Soria. / Foto: Marina López (ACN)
18 de juliol de 2017 Escrit per 

El venedor de l'inflable de Caldes va dir als amos del restaurant que l'ancoressin per tots els punts

El venedor de l'inflable, veí de Girona, ha explicat que el va comprar a Mollerussa, tot i que no ha sabut concretar on.

També ha afegit que la documentació que va deixar en una benzinera per fer-li arribar a l'amo del restaurant Mas Oller de Caldes de Malavella després de l'accident és la que li va donar el fabricant i que li ha servit per aconseguir llicències municipals per instal·lar l'inflable a fires.

"Això voldria dir que els paper estaven en ordre si va poder muntar el tobogan a diferents municipis", ha afirmat l'advocat de la defensa, Carles Monguilod.

El testimoni també ha detallat que quan li va vendre l'inflable a l'investigat, li va fer una demostració per explicar com s'havia de muntar i desmuntar. En aquell moment, assegura, li va "recomanar" que sempre l'ancorés a terra utilitzant tots els punts de fixació de l'inflable, ha explicat l'advocat de l'acusació particular Carles Alabau. Tot i això, afegeix l'advocat, al llarg de tota la declaració ha parlat de sis ancoratges quan, segons els mossos, l'inflable en tenia deu.

Aquesta afirmació entra en contradicció amb el que va declarar l'amo del restaurant, que va explicar que només feien servir dos punts de fixació seguint les instruccions del venedor. "Avui no ha estat capaç de recordar si quan va fer la demostració va arribar a fixar tots els ancoratges o no", ha afegit Monguilod.

L'advocat ha avançat que demanarà que es localitzi i es citi a declarar el fabricant de l'inflable, sobretot per determinar la documentació que va entregar al venedor i si és la reglamentària.

El jutjat està pendent de rebre els resultats de l'informe encarregat pel jutjat a la unitat d'enginyeria forense de la policia espanyola per determinar les causes de l'accident. En paral·lel, l'acusació particular ha encarregat un estudi per determinar si es van cometre negligències de seguretat i a l'hora de controlar l'atracció. Els lletrats Alabau i Javier Soria no descarten demanar imputar algunes administracions en el cas si conclouen que no van complir amb les seves obligacions.

També falta que el jutjat citi a declarar cinc testimonis més però encara no hi ha data. Els que han declarat aquest dimarts han assegurat que no feia vent i que van veure sortir l'inflable catapultat després de fer un primer moviment sospitós.

L'accident del castell inflable al restaurant de Caldes el 7 de maig va provocar la mort d'una nena de 6 anys i 6 menors més ferits. Els amos del restaurant son investigats per homicidi imprudent i lesions per imprudència.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM