En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La presentació de la 58a edició de la Fira de Mostres de Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fira de Mostres és un veritable aparador empresarial i un saló multisectorial de referència a Catalunya. Enguany indrà 381 expositors, un lleuger descens en relació a l'any passat quan en van ser 393.

Fira de Girona preveu fer la 58a edició de la Fira de Mostres "amb total normalitat" tot i les mobilitzacions i els disturbis que hi ha hagut durant la darrera setmana a la ciutat.

La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha subratllat que ja han començat el muntatge i preveuen inaugurar el saló multisectorial el 29 d'octubre amb l'objectiu que, fins al 3 de novembre, la mostra "sigui capaç d'atraure tot el públic" previst, unes 80.000 persones.

Cunyat ha reconegut que han rebut alguna trucada d'empreses que participaran a la Fira de Mostres per saber si hi hauria "alguna afectació" arran de les mobilitzacions i els disturbis posteriors a la sentència però que han estat en nombre "insignificant".

La Fira, situada al parc de la Devesa, compta amb una superfície de 45.000 metres quadrats. Durant sis dies, s'hi concentren estands d'empreses d'emprenedoria, salut serveis i turisme (el 31%), construcció, decoració i reformes (el 21%), industrial i tecnològic (el 14%) i del motor (el 4%).

Un dels objectius de la Fira de Mostres els darrers anys, i que es referma enguany, és impulsar la innovació tecnològica i industrial i exhibir últimes tendències en oci, comerç, turisme i serveis. De fet, Cunyat ha posat el focus en que també es podran descobrir les noves polítiques mediambientals o de responsabilitat corporativa que adopten les empreses que participen al certamen.

Es tracta d'un saló amb una alta fidelitat dels expositors. Segons xifres de Fira de Girona, el 81% repeteixen en aquesta cita anual. El 68% dels expositors són de les comarques gironines, el 16,9% de Barcelona i el seu àmbit metropolità, el 4,39% de Lleida, el 0,63% de la zona de Tarragona i el 9,71% de fora de Catalunya.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, ha exposat que es tracta d'una fira molt important per al teixit empresarial de la demarcació, tant per establir vincles entre empreses com per fer contractacions. "Hi ha empreses que ens diuen que viuen tot l'any dels contactes que fan a la fira", ha dit.

El pressupost d'aquest any serà de 520.000 euros.

A banda dels estands de les empreses, la 58a Fira de Mostres continua apostant per oferir activitat paral·leles, que enguany en seran un centenar que es repartiran entre el Palau de Fires, les carpes i el Camp de Mart, que acolliran punta com l'Escenari Gastronòmic i el Saló de l'Emprenedoria. Són tallers, xerrades i taules rodones que dotaran les activitats de contingut i experiència per als visitants.

A l'Espai Gastronòmic, situat al pis superior del Palau de Fires, s'hi faran demostracions, concursos i tastos en directe de productes de proximitat. A més, el dimecres 30 hi haurà de nou el concurs del Pa de la Tramuntana i el tercer campionat de tiratge de cervesa de Girona.

A la Fira hi haurà espai per tractar la sostenibilitat i el medi ambient, per exemple, enfocat en la conducció amb una taula rodona titulada 'Repensem els nostres hàbits a partit de la sostenibilitat de la mobilitat'. O per descobrir els últims avenços en investigació mèdica de la mà de l'Institut d'investigació Biomèdica de Girona.

 

Vota el número 1

Pel 7 de maig

COL·LABORADORS