El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el diputat Jordi Camps en la presentació de la 5a edició de Girona Excel·lent. / Foto: Miquel Millan (Diputació de Girona)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Diputació de Girona ha convocat la 5a edició del segell gastronòmic Girona Excel·lent. A partir del mes de març les empreses gironines podran presentar els seus productes.

Una vegada s'hagi tancat el procés de propostes, un jurat professional format per 5 persones s'encarregarà de fer un tast a cegues dels productes.

Es tracta de persones expertes en cada categoria de productes que provenen de diferents sectors, com ara l'hostaleria, el periodisme gastronòmic o tècnics especialistes en el món culinari. Els productes arriben als tastadors sense cap element gràfic o visual que pugui influir en la decisió final.

Una vegada tenen el producte comença el tast, que es divideix en tres fases: la visual, l'olfactiva i la gustativa. Aquesta última també consta de diferents valoracions com ara l'entrada en boca, l'evolució i la sortida.

Quan finalitzen aquests tastos, el jurat debat i fa comentaris sobre els productes i finalment es decideix si s'atorga o no el segell.

Més enllà de demostrar la qualitat dels productes, el segell Girona Excel·lent també és una plataforma de difusió per a les empreses durant 2 anys. Els productes seleccionats "s'incorporen en un pla de promoció adaptat a les necessitats" de cada empresa, tal com ha explicat el diputat de la Diputació de Girona, Jordi Camps, en la presentació de la 5a edició.

Aquest any el segell incorpora la categoria de gelats dins dels productes amb el reconeixement. A més, també es recupera la de la galeta seca, que amplia els tipus de productes que s'hi poden incloure.

A més, també s'ha remodelat les categories d'herbes remeieres, cervesa, embotits, làctics i conserves i semiconserves. Aquestes modificacions busquen adaptar-se a les tendències i normatives de cada àmbit.