En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Foto de família del Singlot Festival. / Foto: Pere Fransech (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La cinquena edició del Singlot Festival, que tindrà lloc del 4 al 7 de juliol a Sant Feliu de Guíxols, en el marc del Festival Porta Ferrada. 

El projecte, d'El Terrat i The Project, homenatjarà aquest any la figura de Pepe Rubianes, quan es compleixen 10 anys de la seva mort, amb el Singlot d'honor, a qui se li dedicarà el muntatge 'Hem de parlar nene'.

Andreu Buenafuente ha destacat que és un any "molt especial" pels que hi treballen i el viuen per aquest homenatge. El Singlot Festival celebrarà els espectacles a l'Espai Port, el Teatre Narcís Masferrer i El Ginjoler.

Buenafuente ha ressaltat "el punt familiar" del festival amb actors que volen repetir al certamen. "Es crea un ambient, més enllà del que es dona a l'escenari, cap endins".

El còmic ha admès que sempre els hi ha agradat "democratitzar la cartellera del Singlot Festival i que hi hagi en el mateix pla gent consagrada amb gent jove". "No és un festival de samarreta, de grans noms i uns que comencen, sinó que tothom comença", ha afegit.

Els plats forts d'aquesta edició són l'espectacle 'Bona gent' de Quim Masferrer; David Broncano, Jorge Ponce, Ricardo Castella i Grison, que presentaran per primera vegada ‘La Resistencia’ en versió teatral i 'Hem de parlar, nene', un muntatge que Buenafuente, Romero i Latre, Joan Lluís Bozzo, entre d'altres, dedicaran a Pepe Rubianes. Buenafuente ha ressaltat que convoquen a companys per fer textos de Rubianes i treballar des del seu material. "Serà una barreja d'espectacle amb textos i riurem que és el que ell voldria", ha explicat. En aquest context, ha remarcat que "sense voler-ho" serà el gran homenatge a Rubianes que està pendent de fer-se.

'La Gran Ofensa' amb Betsy Túrnez, Artur Busquets, Cristian Valencia i Dani Amor, de La Bendita Compañía, seran els encarregats d'inaugurar el festival el 4 de juliol. 'La Gran Ofensa' va ser el muntatge seleccionat com a Espectacle Terrat Nou Talent en l'edició anterior.

En aquesta edició s'ha programat 'Las Cosas Extraordinarias', un monòleg còmic de Brays Efe sota la direcció de Pau Roca, i una producció de Sixto Paz i El Terrat. Buenafuente i Romero tornen al Singlot també amb el directe de 'Nadie Sabe Nada' de la Cadena SER.

La copla de Wisconsin i JMC Trio presentaran 'There Was a Fiesta! (At Carnegie Hall)', un muntatge en forma de comèdia-concert, creat especialment per explicar la història de dos cantants de jazz oblidats. L'actor gallec Quico Cadaval pujarà al camió-teatre de la companyia canària La Tournée de l’Art amb l'espectacle 'Vacas, guerras, cerdos y curas'.

Una de les novetats és la programació d'un espai dedicat al podcast d'humor: 'Tarde Podcast'. Aquest espai comptarà amb ‘Bob Popcast’, un podcast amb les reflexions més lúcides del moment per Bob Pop i conclourà amb una edició especial del podcast 'Te lo tengo dicho' realitzat per tots els artistes convidats d'aquest Singlot.

En aquesta cinquena edició s'ha tornat a apostar per activar el sector professional escènic amb el Singlot Pro, que tindrà lloc durant el 4 i 5 de juliol. L'objectiu és donar veu a totes aquelles companyies amb potencial creatiu i còmic. Enguany s’han rebut més de 50 propostes artístiques de les quals s'escolliran 16 per presentar-se a les jornades.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS