En directe: Selecció musical

La trobada d'alcaldes per abordar el deute amb Endesa que s'ha celebrat a Terrassa. / Foto: Norma Vidal (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, ha participat aquest dijous a Terrassa a la “Trobada de ciutats” per donar una resposta conjunta a l'amenaça d'Endesa de tallar la llum a les famílies més vulnerables.

Amb aquesta trobada, es posen les bases per fer un front comú en defensa de la llei 24/2015 i exigir la condonació del deute acumulat de les famílies.

Aquest és el principi motor de la declaració conjunta assumida per més de 50 municipis catalans, entre ells el de Llagostera, com a resposta a la carta d'Endesa enviada el 31 de juliol a prop de 400 ajuntaments on s'apuntava al tall elèctric de les famílies vulnerables si no es pagava el deute d'aquests usuaris.

Una amenaça il·legal d'acord amb els fonaments de la llei 24/2015 i que els consistoris no accepten.

En aquest sentit, la declaració conjunta adverteix de l'activació de sancions i una resposta jurídica si es talla la llum il·legalment i es recorda l'obligació de les elèctriques per seure a negociar un conveni.

La trobada obre així un espai de treball compartit en la defensa dels drets bàsics protegits per la llei 24/2015 i s'insta a la Generalitat a liderar políticament la coordinació de les diferents administracions públiques "fent de paraigua per la negociació amb les companyies elèctriques".

Properament l’equip de govern de Llagostera (ERC i CUP-Alternativa) proposarà a la resta de grups amb representació municipal (JxLlag i PSC) la presentació i aprovació d’una moció conjunta per consolidar el front comú en la lluita contra la pobresa energètica.

En directe

 

Vota el número 1

Pel 28 de febrer

COL·LABORADORS