En directe: Hot dance 80

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior del Palau de Justícia de Girona. / Foto: ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A petició de la Fiscalia, la vista s'ha fet a porta tancada. La víctima ha demanat poder declarar sense tenir contacte visual amb l'acusat i el tribunal hi ha accedit.

Els fets haurien passat l'octubre del 2015. Segons els escrits d'acusació provisional de la Fiscalia, la primera violació s'hauria produït el 2 d'octubre en el domicili que tenien a Tossa de Mar.

L'acusat hauria violat la dona amb intenció de "satisfer els deus desitjos lúbrics" i sota l'amenaça de fer-li mal en cas que es resistís. Segons es relata als escrits, l'home li hauria introduït el penis i també "alguns objectes" a la vagina.

Uns dies més tard, el 27 d'octubre, l'home hauria repetit l'agressió seguint el mateix modus operandi. Per últim, el tercer fet que se li imputa, en aquest cas, l'amenaça,s'hauria produït unes hores més tard d'aquell mateix dia, al mig d'un carrer de Tossa de Mar.

Segons la Fiscalia, l'home hauria agafat la víctima amb força pel coll i el braç i, en veure que cridava i que alguns veïns s'havien aplegat al lloc, li hauria posat un llevataps al coll amb "intenció d'atemorir-la" i l'hauria amenaçada dient-li: "Quan torni, ja sabràs el que és bo". A continuació, segons el relat de la Fiscalia, el processat se n'hauria anat del lloc.

Segons recullen els escrits, no hi ha constància que la perjudicada hagués sofert lesions. La Fiscalia també fa constar que l'acusat, que és de nacionalitat marroquina, ja va ser condemnat per un delicte de lesions en l'àmbit de la violència sobre la dona. La sentència és del Jutjat de violència sobre la dona número 1 de Reus amb data del 22 de desembre del 2010. Se'l va condemnar a una pena de 56 dies de treballs en benefici de la comunitat.

Després de la vista a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, la Fiscalia ha elevat a definitives les seves conclusions provisionals. Als dos delictes d'agressió sexual i al d'amenaces, l'acusació pública hi introdueix una agreujant de parentiu. I en el cas del de maltractament, una de reincidència.

La Fiscalia sol·licita una pena de 10 anys de presó per a cadascun dels delictes d'agressió sexual. A més, també demana que el processat es passi 10 anys en llibertat vigilada i que no pugui acostar-se a menys de 500 metres de la víctima ni tampoc comunicar-s'hi durant 13 anys.

Per al delicte de maltractament, el ministeri públic reclama una condemna d'1 any de presó. I pel d'amenaces, sol·licita una pena de 2 anys. En tots dos casos, a més, vol que l'acusat no es pugui apropar a la dona durant 3 anys. En el cas de maltractament, sol·licita que se li denegui la possibilitat de tinença d'armes durant 2 anys.

En matèria de responsabilitat civil, la Fiscalia reclama que el processat indemnitzi la dona amb 5.000 euros. Per la seva banda, l'advocat de la defensa, Joan Pere Zapata, ha demanat l'absolució al·legant que la víctima s'ho hauria inventat.

El cas ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS