En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior de l'Ajuntament de Lloret de Mar.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els equipaments públics de Lloret de Mar estaran lliures d'assetjaments sexuals a partir d'ara amb l'aplicació de protocols interns i externs.

Així s'ha aprovat de forma unànime aquest dilluns en el plenari municipal arran d'una iniciativa del Laboratori d'Expressions Artístiques i Desenvolupament (LEAD).

El pacte municipal aprovat aquest dilluns es basa en dos tipus de protocols: els interns i els externs. Els primers mostraran quines gestions i quins mecanismes s'han d'aplicar en cas d'assetjament sexual o també altres conductes masclistes. Tots ells tindran una part genèrica i una altra part que s'adequarà a les casuístiques de cada equipament municipal.

Per altra banda, els protocols externs es basaran en la creació de tríptics informatius per fer "pedagogia i informar a les víctimes" sobre els mecanismes que hi ha per evitar i lluitar contra els assetjaments sexuals.

Així ho ha explicat la regidora d'Igualtat de Lloret de Mar, Ana García-Castany qui també ha garantit que els tríptics "sempre hauran d'estar disponibles en quantitat suficient en tots els taulells" d'edificis públics i en llocs visibles. La regidora també ha detallat que aquest conjunt de mesures es crearan amb la intenció de "crear un tallafoc davant de les actituds masclistes".

García-Castany ha detallat que a dia d'avui ja hi havia protocols d'actuació per a casos d'assetjament entre treballadors municipals, però que en els casos d'assetjament per part d'usuaris dels serveis i activitats de l'Ajuntament respecte a treballadores i altres usuàries, les víctimes estaven "desemparades".

Per altra banda, la comissió antiassetjaments ja existent rebrà totes les denúncies que s'efectuïn a través d'aquest mecanisme. Una vegada rebuda la denúncia aniran fent un seguiment dels casos per comprovar que la víctima compta amb tot el suport necessari i les mesures en contra de l'agressor s'apliquen correctament.

El pacte municipal de prevenció i detecció d'assetjaments sexuals inclourà qualsevol dependència municipal i equipament esportiu o cultural de titularitat de l'Ajuntament de Lloret de Mar.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS