En directe: En Joc

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Sindicat del Transport Sanitari de Girona va enviar una carta a Salut afirmant que l'empresa adjudicatària TSC estava "fomentant la propagació de la pandèmia" perquè no aplicava protocols per evitar contagis de coronavirus.

Al text, asseguraven que les ambulàncies continuaven traslladant "pacients altament vulnerables" sense limitar el nombre de persones dins els vehicles i també criticaven la manca de material, com equips de protecció individual.

Transports Sanitaris de Catalunya (TSC) nega totes les acusacions. A la carta, afirmen que és "totalment fals i inacceptable" que estiguin contribuint a la propagació del coronavirus i asseguren que el departament jurídic de l'empresa ja està valorant emprendre accions legals.

"TSC, en tot moment, aplica els protocols que publica el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM)", subratllen. En aquest sentit, recorden que les activacions del transport sanitari urgent provenen del SEM i que els trasllats no urgents –com ara a pacients que han d'anar a rebre tractaments oncològics o diàlisis- es fan reduint el nombre de persones dins l'ambulància.

"L'afirmació del Sindicat del Transport Sanitari de Girona (STSG) que seguim col·lectivitzant amb sis persones a l'interior del vehicle és totalment falsa", afirmen. Segons l'empresa, tan bon punt van rebre la recomanació per part del Servei d'Emergències Mèdiques de reduir les col·lectivitzacions a tres persones als trasllats no urgents, l'empresa "ho va aplicar de forma immediata". I fins i tot diuen que era una mesura que ja s'havia començat a aplicar en molts casos dies abans per precaució. "Aquest dada és fàcilment constatable no només a Girona sinó a tot Catalunya", afegeix TSC.

L'empresa també exposa que ha proporcionat "en tot moment" l'accés als Equips de Protecció Individuals (EPI) necessaris per garantir la seguretat dels treballadors. "Si bé és cert que, en algun moment, hem estat a punt d'entrar en una situació crítica d'estoc, l'empresa ha fet i està fent, com la resta d'operadors del sector i tot el sistema sanitari públic i privat, esforços titànics per abastir dels EPI necessaris", argumenta TSC.

A més, també assegura que el SEM ha donat formació als treballadors sobre l'ús d'aquests equips.

Finalment, l'empresa assegura que a data d'avui no ha presentat cap ERO temporal davant l'autoritat laboral "ni en té intenció". "TSC està totalment compromesa amb el servei d'extrema importància social que dona sempre i, en especial, en moments com el que ens està tocant viure", subratllen.

TSC carrega contra STSG: "En moments tan excepcionalment difícils per tota la societat, afirmacions falses com les que han fet públiques referides a un sector essencial per a la protecció i la salvaguarda de la salut poden crear més incertesa i inseguretat sobre la prestació del servei per part de la nostra empresa". El acusa de "deslleialtat" i de "contribuir amb els seus comentaris a incrementar la por i la desconfiança amb el sector sanitari".

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS