En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El pressupost de l’Ajuntament de Llagostera s’ha aprovat inicialment amb un total de 9.492.500€, un 17,4% més respecte al 2020.

L’augment ve propiciat segons el regidor d’Hisenda, David Parron, per l’increment de les ajudes socials, les polítiques d’habitatge, l’augment de la plantilla del consistori i l’increment de les inversions.

A aquets 9.492.500€ cal sumar 1.374.000€ del pressupost del Patronat de la Residència Josep Baulida i per tant el total és de 10.866.500€.

El pressupost del 2021 incrementa un 43% les actuacions de protecció i promoció social. Les subvencions a les entitats pugen un 6,7% i un 50% a Càritas per fer front a les necessitats derivades de la pandèmia a les famílies amb dificultats socials.

També augmenten en un 276% respecte al passat 2020 les inversions previstes, on es destinarà 1.609.350€. D’aquest total, 1.215.000€ es finançaran amb un crèdit. Parron va detallar al passat Ple del mes de desembre que el deute actual del consistori està al 34.72% i que el màxim permès és del 110%.

En el capítol d’inversions destaca la compra de tres habitatges per destinar-los al Parc d’Habitatges Municipal i les que vénen finançades pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Aquí hi ha prevista la canalització del rec entre els carrers Vidreres i del Molí, la climatització de les llars d’infants municipals i la reforma de l’edifici de la zona esportiva de la urbanització La Canyera.

El pressupost 2021 preveu també incrementar la plantilla de personal de l’Ajuntament amb la incorporació de diversos perfils. També es pretén és recuperar la gestió directa del manteniment de l’enllumenat públic, la totalitat del manteniment de la jardineria i la gestió de la zona blava, actualment uns serveis oferts per empreses alienes al consistori.

També s’incrementa el salari dels treballadors amb un augment del 0.9%.

El pressupost de l’Ajuntament de Llagostera per aquest 2021 es va presentar al Ple del passat mes 23 de desembre i es va aprovar inicialment amb els vots favorables de l’equip de govern (ERC i CUP-Alternativa per Llagostera) i el vot contrari dels dos grups a l’oposició, Junts per Llagostera i el PSC.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS