En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’augment de contagis de covid-19, sobretot entre els joves, ha fet que el govern faci marxa enrere en algunes mesures de la reobertura, de moment durant 15 dies.

Així, s’ha decidit que l’oci nocturn hagi de tancar els seus espais interiors i només podran obrir les discoteques que disposin de terrasses a l'exterior.

També s’ha decidir reduir l’horari d’obertura, que a partir d’aquest cap de setmana serà fins a les 3 de la matinada amb 30 minuts més per a desallotjar als clients.

D’altra banda, per aquells esdeveniments de caire musical, que reuneixin més de 500 persones i on la gent estigui a peu dret i on es pugui ballar, s’exigirà que els assistents hagin fet una prova PCR o test d’antígens en les darreres 12 hores o bé demostrin que tenen l’estat de vacunació complet. A aquets esdeveniments s'haurà de portar la mascareta en tot moment. Aquesta obligació només afecta els esdeveniments musicals, com un festival, concert, discoteca o un ball de festa major. 

En d’altres activitats amb seients preassignats, no caldrà la prova i es mantenen les limitacions actuals. Per a balls en espais oberts per a menys de 500 persones, tampoc caldrà fer-se un test previ ni presentar el certificat de vacunació, però s'haurà de portar mascareta.

Pel que fa als congressos i fires, es poden continuar celebrant amb les mateixes mesures de prevenció actuals.

Aquestes mesures que entren en vigor aquest cap de setmana, en principi, tindran una vigència de 15 dies, tot i que podria canviar en funció de l'evolució de la pandèmia.

D'altra banda, el govern recomana seguir utilitzant la mascareta sempre, també al carrer i demana que torni a ser obligatòria a Catalunya, un fet que per ara depèn del govern espanyol.

El sector de l'oci nocturn ja ha anunciat que recorrerà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la decisió del Govern de tancar de nou els locals per l'augment de contagis de coronavirus. Així ho ha confirmat el secretari general de la patronal, Joaquim Boadas, després de reunir-se amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

"És un tancament de cara a la galeria, ara tenen un cap de turc per pagar els plats trencats", ha lamentat Boadas. Ha dit que la decisió de tancar els locals és "totalment desproporcionada i contraproduent" i abocarà els joves a un oci nocturn il·legal i sense mesures de control. "La culpa és de l'administració, per la seva inactivitat els últims vuit mesos", ha lamentat.

"La nostra reacció és d'indignació total", ha remarcat Boadas, que ha dit que l'oci nocturn no és el responsable de l'augment de contagis, un fet que, segons ell, ha reconegut el propi Argimon. "El nostre sector està tocat de mort, i ara és la sentència definitiva", ha dit el president de la patronal, que ha recordat que aquest nou tancament arriba quan els locals només porten 15 dies oberts.

"Els locals portaven 20 mesos tancats, ara obren dues setmanes i han de tornar a tancat, quan ja han recuperat gent dels ERTO...és surrealista", s'ha queixat Boadas, que ha lamentat que milers de famílies "quedaran totalment desprotegides" i "arruïnades".

Per la seva banda, l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Asacc) ha mostrat "disconformitat i estupefacció" per les noves mesures restrictives del govern davant l'augment de les infeccions de covid-19. Es tracta d'unes mesures que fan "tornar enrere" quan "ni tan sols un 20%" de les sales havien reprès l'activitat d'oci nocturn, "durant dos caps de setmana i amb restriccions de més del 50% d'aforament".

Asacc rebutja que aquest sector pugui ser "el responsable dels rebrots entre els joves". Les infeccions, considera l'entitat, tenen lloc "de portes en fora de les sales, en trobades al carrer sense cap mena de control sanitari". Per això opina que les mesures anunciades avui seran "poc eficients" per atacar l'increment de contagis.

El sector lamenta que l'administració no l'ha escoltat "mai" i lamenta que la "inversió" que ha fet en assaigs clínics com els de la sala Apolo, el Palau Sant Jordi, Sitges o Girona no s'ha traduït fins ara en un protocol "eficient" d'obertura per millorar les condicions de seguretat als locals i "contribuir a reduir els contagis", a banda de recuperar l'activitat econòmica.

Vota el número 1

Pel 10 de maig

COL·LABORADORS