En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El president de PIMEC, Antoni Cañete, i el secretari general de la patronal, Josep Ginesta. / Foto: Marta Casado (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha valorat "molt positivament" la possibilitat d'implementar el passaport covid a Catalunya, ja que seria una manera de garantir la seguretat de la població.

També ha dit que aImateix temps, permetria 'obertura de les activitats econòmiques.

Tot i això, la patronal de les micro, petites i mitjanes empreses de Catalunya ha reclamat aplicar aquest certificat com més aviat millor per evitar "perdre" oportunitats i llocs de treball. "Si realment és possible el seu ús, seria difícilment explicable que no obrim tan aviat com es pugui", ha assegurat Cañete.

La patronal també ha reclamat que l'aplicació del passaport covid estigui condicionada a l'augment dels aforaments en les diferents activitats econòmiques. "El contrari seria no entendre que l'economia és una part tan important com ho pot ser la pandèmia en l'àmbit sanitari per al país", ha mantingut el president de PIMEC.

D'aquesta manera, la confederació s'ha mostrat contrària al posicionament del Govern, que aquest dimarts ha descartat habilitar el passaport covid per ampliar aforaments en establiments ja oberts, com la restauració, les botigues o els espais culturals. L'oci nocturn, fins ara obligat a tancar, seria un dels destinataris d'aquest certificat en cas que finalment entrés en vigor a Catalunya.

En aquest sentit, la patronal també ha demanat permetre l'obertura de l'interior de l'oci nocturn a través de mecanismes per garantir la seguretat de la ciutadania.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS