En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Actualment a Vidreres hi ha més de 45 hectàrees, de les 4.800 que té, que estan destinades a plaques solars fotovoltaiques fixes.

La xifra augmentarà en els propers mesos amb aquest projecte, que preveu la instal·lació de plaques solars en algun dels equipaments municipals com el pavelló o el centre cívic. D'aquesta manera, els veïns que visquin a prop, a una distància no superior als 500 metres, podran utilitzar-la.

De moment és una prova pilot. Des del consistori expliquen que "la normativa limita el nombre d’habitatges a la rodona que poden beneficiar-se de les plaques que s’instal·lin des de l'Ajuntament", però esperen poder anar ampliant aquestes bases d’energia per arribar a més veïns.

La iniciativa de la comunitat energètica intel·ligent permetrà que, mitjançant el pagament d'una quota anual els veïns interessats puguin consumir electricitat procedent d'aquestes plaques sense necessitat d'haver de fer cap instal·lació a les seves llars. Així, els costos es repartiran entre els veïns i l'Ajuntament de Vidreres.

El sistema, a més, aplica els descomptes a la factura de la llum, depenent de la potència contractada i de l'ús que es faci de l'energia. El consistori preveu un estalvi al voltant del 30% de l'energia consumida en una llar estàndard.

L'alcalde del municipi, Jordi Camps, diu que l'Ajuntament està estudiant models "d'èxit" per aplicar-los a Vidreres davant de la situació "abusiva" que s'està vivint amb els preus de l'electricitat.

 

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS