En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El govern espanyol aprovarà dimarts l'eliminació de la mascareta obligatòria a l'exterior, segons ha explicat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en declaracions a la SER.

La previsió és que el decret que elimini l'obligatorietat es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat de dimecres i entri en vigor dijous.

Sanitat preveu convocar dilluns una reunió del consell interterritorial per tal de debatre aquesta decisió amb la resta de comunitats autònomes. Darias ha defensat que la mesura ha servit en la contenció de la sisena onada i ha justificat la decisió de treure-la ara per la millora dels indicadors.

La decisió arribarà una setmana després que el Congrés convalidés la pròrroga de l'obligatorietat en una votació polèmica per incloure's en un decret amb altres mesures. Darias ha justificat que aquesta convalidació era necessària perquè és una "previsió constitucional".

De fet, Catalunya i altres comunitats ja van plantejar la retirada de la mascareta en exteriors en la interterritorial de dimecres.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha definit com a "mesura lògica" sobre la retirada de mascaretes en exteriors. "Tots sabem que aquesta és una pandèmia d'espais interiors, on es propaguen els aerosols", ha afegit, mentre ha negat que la decisió de l'executiu hagi estat unilateral, "perquè molts territoris ja ho van demanar a l'última reunió de Sanitat".

Preguntat sobre la pròrroga de l'ús de mascaretes en exteriors aprovada al Congrés tot just dimecres, Argimon ho ha atribuït a un "aspecte tècnic". "No hi ha res més enllà", ha afegit, tot recalcant que "el més normal és anar sense mascareta en totes les situacions a l'aire lliure sempre i quan no hi hagi aglomeracions".

Argimon ha recordat que ell ja havia augurat que era "qüestió de dies" que el govern espanyol decidís retirar l'obligatorietat de la mascareta en espais oberts. El conseller ha defensat que era una mesura reclamada per diversos territoris, entre ells Catalunya. "No considero que el govern espanyol hagi actuat de forma unilateral. Ha estat una decisió encertada que dilluns es votarà al Consell Interterritorial", ha afegit.

Pel que fa a l'ús de mascaretes en espais tancats, el conseller ha optat per la prudència i tant sols ha pronosticat que, com a mínim, aquesta serà una protecció necessària fins que acabi l'hivern. Argimon ha recordat que "fer previsions amb la covid és complicat" i ha recalcat que "només" pot garantir que durant el febrer i març serà necessària. "Això no vol dir que a la primavera ja no ho sigui", ha precisat.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS