En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'acusat d'executar a trets un empresari en un descampat de Lloret de Mar. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Veredicte per unanimitat. El jurat popular ha declarat culpable d'assassinat i de tenir armes de foc sense llicència l'acusat d'executar a trets un empresari a Lloret de Mar el 13 de setembre de 2012.

Els 9 membres del jurat popular han conclòs que l'acusat, Zihrayr Abrahamyan, va quedar amb la víctima a un descampat de Lloret de Mar. El processat hi va anar armat amb una pistola i, tan bon punt es va trobar amb la víctima, li va engegar un primer tret a través de la porta del copilot del cotxe de l'empresari.

Després, va donar la volta al vehicle i, mentre la víctima intentava fugir, va disparar dos cops més. Quan l'empresari ja estava a terra, i sense cap possibilitat de defensar-se, el va rematar engegant-li dos trets més al cap. El jurat situa l'hora del crim entre les 19.32 i les 19.41 hores del vespre.

El veredicte del jurat popular considera provat, en base als testimonis que han declarat al judici que va començar dijous passat a la secció tercera de l'Audiència de Girona, que la víctima estava sent extorsionat per un grup de persones de nacionalitat armènia, entre les que hi hauria l'acusat. A més, també exposen que ja van tenir un primer enfrontament el 17 de juliol del mateix any quan Abrahamyan li va clavar un cop de puny a la víctima en ple carrer.

Pocs dies abans del crim, el 10 de setembre, el processat li va anar a demanar disculpes al negoci immobiliari que regentava la víctima però l'empresari les va rebutjar. El jurat subratlla que l'empresari se sentia profundament ofès, volia "venjança" i va dir al seu entorn que solucionaria el problema "d'home a home" amb una baralla per la que havia arribat a demanar a un amic que li ensenyés nocions de boxa.

Segons el jurat, l'empresari no va tenir temps ni tan sols de treure el puny americà que duia a una butxaca per a la baralla perquè el processat va obrir foc per matar-lo.

El veredicte també remarca que, després del crim, l'acusat va "fugir precipitadament" de Lloret de Mar, tal com van declarar els caporals del grup d'homicidis dels Mossos a Girona que van explicar que va marxar deixant objectes i documentació personal al pis on vivia a Lloret.

Per acreditar-ho, el jurat ha tingut en compte les trucades "insistents" de l'acusat a la víctima el mateix dia 13 de setembre, les càmeres de videovigilància que van captar el cotxe del processat dirigint-se cap al descampat, les roderes compatibles amb les del seu cotxe a l'escena del crim i les explicacions incongruents que ha donat l'acusat.

El jurat no es creu que, tal com va dir durant la seva declaració al judici, marxés de Lloret perquè tenia una amant i la seva dona sospitava. També han retret que no aportés cap testimoni que acredités la seva suposada coartada, perquè va afirmar que aquell dia havia sopat amb l'amant i havia estat a diversos bars de Lloret però ningú ho ha corroborat al judici.

Finalment, el veredicte també el declara culpable d'un delicte de tinença il·lícita d'armes perquè el crim es va produir amb una pistola i l'acusat no té llicència per tenir-ne.

Després de la lectura del veredicte, el fiscal Víctor Pillado ha mantingut la petició de 22 anys de presó, que ja era la que sol·licitava inicialment. La defensa vol la pena mínima pels dos delictes.

El fiscal ha demanat al magistrat-president del jurat que ordenés la "detenció immediata" de l'acusat. Zihrayr Abrahamyan estava en llibertat des del 2019. Va estar poc més de dos anys en presó preventiva, després que la Policia Nacional el detingués a València l'abril del 2017. Feia quatre anys i mig que estava evadit de la justícia.

Finalment, el magistrat Juan Mora Lucas ha convocat una vista, que s'ha fet a porta tancada, durant la qual el fiscal ha demanat l'ingrés a presó perquè considera que hi ha risc de fugida i perquè d'aquí a pocs dies li imposaran una condemna per assassinat i tinença il·lícita d'armes. L'Audiència de Girona ha acordat l'ingrés a presó i els Mossos d'Esquadra s'han endut l'acusat, emmanillat, cap al centre penitenciari.

El judici ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS