En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, visitant les obres de renovació de l'hospital Josep Trueta de Girona. / Foto: Departament de Salut

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb l'objectiu d'atendre les persones que tenen problemes de reproducció, l'hospital Josep Trueta de Girona està construint un laboratori de reproducció humana assistida al soterrani.

Hi haurà dues zones diferenciades. Per una banda, una d'assistencial preparada per atendre, preparar i tractar els pacients. Per l'altra, hi haurà la zona pròpiament del laboratori que es dividirà en quatre àrees: el laboratori d'embriologia, el d'andrologia, el de criobiologia i la sala de criotancs per a l'emmagatzematge de gàmetes i embrions.

La zona assistencial tindrà dos boxs de preparació dels clients, una sala d'espera amb bany, un gabinet preparat com a quiròfan per a fer inseminacions artificials i transferències d'embrions, un despatx d'informació, una sala d'obtenció de mostres d'andrologia i una altra per al personal.

Es preveu que aquesta reforma s'acabi a l'estiu i que la unitat entri en funcionament a partir de la tardor. La inversió prevista del Departament de Salut és de 952.880 euros.

Aquesta inversió s'emmarca en el compromís del Departament de Salut de seguir apostant per la renovació del Trueta fins que no es faci el nou hospital.

Les obres d'aquest laboratori se sumen a dues altres inversions més que fa Salut aquest 2022 amb una inversió total de 6 milions. Es tracta de la nova àrea de Radiologia, que suposa una inversió de 3 milions, i de la millora de la planta de Ginecologia i Obstetrícia amb una inversió d'1,8 milions d'euros més.

En el cas de les obres de Radiologia van començar a l'octubre i està previst que acabin aquest estiu per tal que entri en funcionament a partir de l'últim trimestre de l'any. Aquestes obres permeten la creació de tres sales de radiologia intervencionista totalment aïllades per les radiacions que s'emeten mentre es fan les proves.

Les obres a la planta de Ginecologia van començar al març i permetran reconvertir la majoria d'habitacions en individuals i amb un bany complet. A més, també es dotarà els espais de tot el material necessari per tenir cura dels nadons en la mateixa habitació. També hi haurà tres habitacions per al tractament de pacients semicrítics.

Les obres s'acabaran a la primavera del 2023.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS