En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una cort de porcs amb restes d'animals morts que els Mossos d'Esquadra van trobar dins la granja de Riudellots de la Selva. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els fets van tenir lloc el 29 de juny quan els Agents de la Unitat Regional de Medi Ambient estaven fent un patrullatge preventiu pel veïnat de Torreponsa de Riudellots de la Selva.

Van veure com una granja de porcs estava abocant purins directament a un rec de la zona (que anava a parar al Rec de l'Agulla).

Els Mossos van acostar-se a l'explotació i, hi van descobrir-hi tota mena d'irregularitats.

El seu propietari, un home de 48 anys, tenia cadàvers de porcs en avançat estat de descomposició pel terra de la finca. En alguns casos, els cadàvers compartien espai amb els porcs vius i altres animals (que patien greus problemes físics perquè no tenien assistència veterinària).

A més, durant la inspecció de la granja, els agents també van veure com l'amo de l'explotació havia cremat tota mena de residus en diferents llocs. Dins les restes de les fogueres hi havia medicaments, runa, plàstic, fibrociment i també animals morts.

Davant d'això, els Mossos van denunciar el propietari de la granja per totes aquestes irregularitats. Les actes que se li van aixecar s'enviaran ara a l'Agència Catalana de l'Aigua, l'Agència de Residus de Catalunya i el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Durant la inspecció, els mossos també van trobar una nau en molt males condicions i els va cridar l'atenció veure com tenia aparells d'aire condicionat instal·lats (que des de l'exterior estaven tapats amb una malla). Quan els agents li van demanar al propietari per accedir a l'interior, en un primer moment els va posar excuses.

Els mossos van acabar entrant-hi i a dins van trobar-hi tota una instal·lació completa per al cultiu de marihuana (amb llums i aparells de climatització). S'hi havien cultivat fins a 500 plantes, que s'havien tallat feia poc.

Per això, els mossos també han instruït diligències penals contra l'amo de la granja per un delicte contra la salut pública (en aquest cas, els de la unitat d'investigació de la comissaria de Santa Coloma de Farners).

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS