En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les dades registrades durant els primers 6 mesos de l'any denoten un lleuger increment dels desnonaments a les comarques gironines (de 322 durant el primer trimestre als 372 al segon).

Però, segons l'estadística que publica períodicament el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), en el mateix període del 2021 el nombre de llançaments cauen en gairebé un 12%. Entre gener i juny de l'any passat, n'hi va haver 786 a les comarques gironines. Durant els primers 6 mesos d'aquest 2022, han estat 694.

Segons l'estadística del CGPJ, de tots els desnonaments, la gran majoria –en concret, 481- han estat per impagaments de lloguer. És a dir, particulars i famílies, però també alguns negocis, que no han pogut fer front a les rendes mensuals.

També n'hi ha hagut 153 més derivats d'execucions hipotecàries que, a la pràctica, impliquen un deute gairebé de per vida als afectats. Durant el segon trimestre n'hi va haver tres menys que al primer (78) però si ens fixem en el mateix període de l'any anterior (140), la xifra puja.

D'altra banda, i també en matèria d'habitatge, les dades del CGPJ també recullen quantes demandes s'han interposat per ocupacions. En aquest cas, l'estadística reflexa les denúncies interposades per propietaris privats o bé ajuntaments que tenen pisos socials (no s'hi recullen les dels bancs). En els primers 6 mesos de l'any se n'han posat 59: 36 el primer trimestre i 23, el segon.

Finalment, durant el primer semestre, a la demarcació s'han presentat 330 concursos de creditors. Una xifra superior a la registrada durant el mateix període de l'any passat (211). Son un 36% en comparació amb la primera meitat del 2021. D'aquests, n'hi ha 91 que s'han presentat davant del Jutjat Mercantil per part d'empreses i els seus propietaris. La resta són de particulars que els han instat a títol individual.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS