En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons una enquesta de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya, el 52% de les infermeres de l’Atenció Primària s’han plantejat abandonar l’àmbit sanitari.

A més, també segons aquest estudi, un 80% de les infermeres creu que la situació de l’Atenció Primària no millorarà en els propers anys. En el mateix sentit, un 64% de les enquestades es mostra estressada (25%), desanimada (18%), frustrada (11%) o cremada (9%).

Un 35,2% ha necessitat ajuda professional per millorar el seu estat anímic, i d’aquestes, un 26,4% s’ha hagut de medicar i un 20% ha demanat la baixa laboral.

En relació a les preocupacions laborals, es va preguntar sobre diferents aspectes, com per exemple la conciliació familiar, que preocupa bastant i molt al 44,8% de les infermeres, o l’estabilitat laboral, que suscita preocupació al 32,8% de les enquestades.

Un 84,7% es mostra preocupada per un augment de la càrrega de treball, i un 71%, per les condicions laborals.

La combinació entre treball presencial i la teleconsulta (que s’utilitza molt més que abans de la pandèmia) també preocupa les infermeres d’Atenció Primària. De fet, a un 19,2% els inquieta bastant i a un 20%, molt. Tenir una bona relació laboral amb la resta de companyes d’equip preocupa al 43,5% de les infermeres, i a un 40,3% els fa por patir dificultats pel treball en equip.

L’enquesta l’han respost 125 infermeres de l’Atenció Primària de les 5.000 que hi ha al territori segons el Col·legi d’Infermeria.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS