En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una ballarina interpreta una astronauta davant d'alumnes de 1r de l'escola Bosc de la Pabordia de Girona. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El festival Temporada Alta ha programat aquest curs 9 espectacles que es fan a les aules d'escoles i instituts gironins i 6 d'ells són novetats respecte edicions anteriors.

L'objectiu és que l'alumnat adquireixi competències culturals i artístiques de la mà de companyies professionals que estan compromeses amb la introducció de les arts a les aules.

Tots els espectacles són gratuïts i es fan a les instal·lacions de cada centre educatiu. Les propostes escèniques tracten sobre la salut emocional, els clàssics de teatre o els valors capitalistes. A més, cada producció compta amb un dossier amb propostes de treball per al professorat i així aprofundir en els continguts de cada obra.

Alguns dels espectacles estan pensats per a públic de primària, com ara 'Cometa' o 'Desplegant la jungla', de Big Bouncers o 'La bona persona', de Rosa Gàmiz. En aquest últim cas, l'actriu adapta el clàssic de Bertolt Brecht. A través d'aquest espectacle, Gàmiz aprofundeix en el comportament de les persones.

Temporada Alta també ofereix 'Imaginaris singulars' de Vero Cendoya per a centres d'educació especial. En aquest cas, els intèrprets amb capacitats especials són els protagonistes per si mateixos i no per les limitacions que poden tenir. A través d'aquest espectacle Vero Cendoya experimenta noves formes de dramatúrgia.

Per a centres de secundària, el festival obre l'oferta a quatre espectacles. 'La muntanya', d'Oriol Casals i Marta Hernández mostra com una persona s'ha de reinventar a causa de la pandèmia i es converteix en 'coach', mentre la seva filla té problemes. Amb aquest espectacle es vol parlar de la salut mental.

La companyia InDans i Neus Masó acosten l'espectacle 'MUT' als instituts per mostrar la vulnerabilitat dels drets i com cada vegada hi ha menys llibertat. També als instituts s'estrena 'El missioner' de la Virgueria, en què es critica els valors i els entramats de la indústria musical. De forma irònica i a partir d'un videoclip 'mainstream', els alumnes descobriran com les cançons poden exportar valors com el racisme, el classisme, la sexocràcia o la dictadura de l'estètica. Una fotografia crua del capitalisme més perjudicial per prendre consciència i reconstruir la cultura predominant amb valors més positius.

Aquestes propostes dramatúrgiques se sumen a la quarta edició del torneig de dramatúrgia per a instituts que organitza el Temporada Alta. En aquesta quarta edició els estudiants de 4t d'ESO i batxillerat proposaran textos que s'enfrontaran amb altres instituts amb l'ajuda d'alguns autors com Albert Forns, Estel Solé i Bàrbara Mestanza. La dinàmica és similar a la dels adults. Aquest any hi participen els instituts Narcís Xifra, Santa Eugènia i Santiago Sobrequés de Girona i el Salvador Espriu de Salt.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS