En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordinarà aquesta setmana amb policies locals i Mossos una campanya preventiva de conductes de risc dels conductors de bicicleta i de vehicles de mobilitat personal (VMP), en àmbit urbà i en carretera.

En la darrera campanya d'aquestes característiques, al juliol del 2022, es van imposar 676 denúncies, 638 a ciclistes i 38 a altres usuaris. La majoria de les dels ciclistes van ser per circulació de risc (370) i per distraccions (268).

Pel que fa als MVP, es van imposar 136 denúncies diàries. En concret, en una setmana es van fer 882 denúncies sobre patinets elèctrics i la majoria d'aquestes van ser per les condicions de circulació del vehicle (671) o pel cas elements i altres elements de protecció (142).

A la nova campanya, en el cas dels ciclistes es controlaran intensament les distraccions, les circulacions de risc i els estacionaments indeguts, entre d'altres. També es vigilarà a la resta d'usuaris per si dificulten la mobilitat dels ciclistes, circulen pel carril bici o bé posen en risc els ciclistes. Pel que fa als VMP, l'objectiu és recordar i analitzar el compliment de la normativa, que els obliga per exemple el seu ús unipersonal i la impossibilitat de superar els 25 kilòmetres per hora.

A carretera, els Mossos vigilaran que no es facin avançaments a vehicles amb invasió de carril quan circulen ciclistes en sentit contrari i que s'utilitza l'enllumenat en túnels utilitzats per aquests conductors, entre d'altres infraccions.

El Servei Català de Trànsit ha recordat també que els vehicles de mobilitat personal no poden circular per travesseres, vies interurbanes o túnels urbans; tenen la circulació prohibida per voreres i zones de vianants i estan obligats a sotmetre's a les proves d'alcohol i drogues. Aquests conductors no poden utilitzar el mòbil ni auriculars durant la conducció, han de fer servir elements reflectors a la nit o amb poca visibilitat i és recomanable –obligatori en alguns municipis- portar casc. Els Mossos vigilaran també que aquests vehicles no poden circular per vies interurbanes.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS