En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Federació Catalana de Caça (FCC) es va reunir dilluns passat amb la directora general d'Ecosistemes Forestals, Anna Sanitjas, per traslladar-li les seves necessitats. 

L'entitat ha calculat en 1 milió d'euros el cost d'assolir els objectius de la declaració d'emergència cinètica.

Es preveu abatre 285.000 conills a la demarcació de Lleida i 7.000 senglars a la de Girona i, segons l'FCC, el cost de la munició per assolir aquest objectiu és de 322.000 euros. A això s'hi ha de sumar 222.000 euros més per a armilles de seguretat per als 1.350 gossos que participarien a les batudes de senglars.

L'entitat també reclama una assignació diària de 50 euros per caçador per fer front a despeses de carburant i de manteniment de les pròpies canilles.

D'altra banda, l'FCC reclama que es reconegui la labor i "l'esforç econòmic" de la resta de societats de caçadors de Catalunya per reduir les poblacions de porcs senglars i conills. Per exemple, afirma que la densitat de senglars a Collserola ha baixat de 17 per quilòmetre quadrat la temporada passada a 12 aquesta.

Per aquesta raó, l'entitat reclama a l'administració compensacions econòmiques per a aquestes societats de caça, així com subvencions per a visors nocturns, pòlisses

d'assegurança o armilles per als gossos, les taxes de les llicències de caça o la corresponent a la matrícula de les àrees privades de caça.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS