En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Foto de família de la presentació del 6è Festival Espurnes. / Foto: Enric Sánchez (LLR)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Festival Espurnes de Llagostera celebra la 6a edició i enguany recupera el concert de pagament i comptarà amb una jornada gratuïta d'activitats i música per a tots els públics.

Un any més portarà al municipi artistes ja consolidats del panorama musical català i també amb apostes emergents.

L’Espurnes iniciarà el divendres 5 de maig a les 21h a la plaça del Castell amb el concert de pagament. Aquí actuarà Xavi Sarrià, exlíder d’Obrint Pas i referent musical del País Valencià, i presentarà el seu darrer disc. També pujarà a l’escenari un dels grups de més èxit actualment a Catalunya, Ginestà. Les entrades per aquest concert ja estan a la venda al web del Festival Espurnes al preu de 18€.

I ja el dissabte 13 de maig recuperarà el seu format habitual al Parc de l’Estació de 17h a 2h. Aquí hi haurà concerts gratuïts i activitats per a totes les edats. Segons detallen des de l’organització, la promotora La Tornada i el grup Sotrac, “seguim amb l’objectiu de convertir l’Espurnes en un aparador cultural, eclèctic i amb una ferma aposta per artistes de les comarques gironines i pel talent emergent”.

Pel que fa als concerts, actuaran la cantautora cassanenca, Emma Yuzz, l’exmembre de Txarango, Sergi Carbonell, que presentarà el seu nou disc “Refugi”, Jet Jet i Maria Ribot que presentaran una nova posada en escena en format trio amb bateria, el bisbalenc Mazoni i que celebrarà el seus 20 anys de carrera musical. També passarà pels escenaris del festival Alba Morena, una de les veus més prometedores de l’escena actual i que estarà acompanyada per Marcèl Bagés i David Soler i també un dels grups amb més èxit del País Basc, Zetac.

I per aquesta sisena edició i com a novetat, es realitza “Espurnes a l’aula”. Segons un dels organitzadors i membre de Sotrac, Artur Comas, “s’ha iniciat un projecte amb els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut de Llagostera on cada 15 dies hem assistit a l’aula amb els alumnes per trencar esquemes, escoltar música en català i transformar la seva dinàmica a l’institut i apropar-los a l’Espurnes”.

I d’aquest apropament amb els joves, n’han sortit dues propostes que tancaran el festival el dissabte 13 de maig. Es tracta del raper barceloní Caexe, que amb només 18 anys ja acumula milions de reproduccions a les plataformes digitals, i el llagosterenc Dj Xirgo, que serà l’encarregat de tancar el festival.

Vota el número 1

Pel 10 de maig

COL·LABORADORS