En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El creuer Marella Discovery 2 inaugura la temporada de creuers al port de Palamós del 2023. / Foto: Ports de la Generalitat

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Ahir dilluns va arribar el primer creuer de la temporada al port de Palamós. Es tracta del Marella Discovery 2, que va arribar provinent del port francès d'Ajaccio.

En ell hi viatgen 1.900 passatgers, majoritàriament britànics. El vaixell va marxar a la tarda cap a Palma i entremig, els creueristes van poder visitar Palamós, les poblacions medievals de Pals i Peratallada i fer senderisme pels camins de ronda.

El Marella Discovery 2 és el primer dels 50 creuers que aquesta temporada faran escala al port de Palamós. Es preveu que hi passin 55.000 passatgers, un increment del 13% respecte a l'any passat. Tot i així, el nombre d'embarcacions que faran parada al port baixempordanès és un 11% inferior al 2022.

La temporada d'aquest 2023 durarà nou mesos i acabarà el 20 de desembre amb l'escala de l'Ocean Odyssey. El 62% dels passatgers arribaran en temporada baixa mentre que el 38% restant ho faran durant els mesos d'estiu de més afluència de visitants. A més, aquest 2023 es faran set escales inaugurals des de Palamós: Marella Voyager, Azamara Onward, Viking Sky, Seabourn Pursuit, Silver Nova, Viking Sea i Ocean Odyssay.

Per la seva banda, el port de Roses començarà la temporada el 27 d'abril. En aquest port de l'Alt Empordà s'hi faran 6 escales amb uns 1.000 passatgers.

Els ports de Palamós i Roses reben creuers del mercat nord-americà i del mercat europeu. Aquest any, el 50% dels creuers que vindran pertanyen al mercat nord-americà i el 50% restant a l’europeu. A més, aquest any 9 creuers faran escala per primera vegada a la Costa Brava.

L'Associació Internacional de Línies de Creuers estima que cada passatger genera 90 euros de mitjana en cada destinació. Això fa pensar que els creuers podrien tenir un impacte econòmic de 5 milions d'euros a la zona.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS