En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquests estudis inclouen la formació i la certificació per part de l'Escola de Capacitació Nauticopesquera, a més de l'orientació, la tutorització i les pràctiques en embarcacions vinculades a la Confraria de Pescadors de Palamós.

L'objectiu és acompanyar els participants en la seva entrada al sector i fer partícip la confraria de la formació i la incorporació dels aprenents.

Aquesta és una iniciativa del Departament d'Acció Climàtica, el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Confraria de Pescadors de Palamós.

El programa formatiu engloba diversos mòduls obligatoris: el de Mariner Pescador (40 h), una Formació Bàsica en Seguretat (70 h) i una part d'Higiene de la Producció Primària en Pesca Extractiva (2 h).

A banda del vessant teòric, el curs inclou jornades pràctiques de marineria a bord de les embarcacions a Palamós, una jornada de bateig de pesca i dues jornades de pràctiques de Seguretat Marítima a les instal·lacions de l'escola al Port de Tarragona.

En finalitzar la formació, els participants poden ser contractats durant la campanya d'estiu per una de les embarcacions, amb un contracte d'aprenent remunerat.

El programa formatiu no només pretén capacitar persones dins el sector, sinó que també vol apropar-les al món de la pesca i el mar. Per això, un dels factors que cal destacar és la funció de tutorització i acompanyament de les persones participants, que durà a terme el personal tècnic del Consell Comarcal del Baix Empordà.

L'alumnat tindrà un tutor o tutora referent que els acompanyarà durant tot el curs i també en el període de pràctiques.

La voluntat d'aquesta iniciativa és la de vetllar per la continuïtat del sector pesquer al Baix Empordà. D'una banda, per la seva importància econòmica i, de l'altra, per la seva llarga tradició al nostre territori i per contribuir al relleu generacional.

En aquesta línia, el vicepresident primer del Baix Empordà, Xavier Dilmé, considera que aquesta iniciativa "és una excel·lent notícia per a la comarca i el seu sector primer". I detalla que les converses amb la Generalitat es van iniciar fa quatre anys "per intentar millorar en termes de proximitat l'oferta formativa dels futurs pescadors".

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS