En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Les flames han afectat un edifici del carrer Bernat Boades. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els incendis a les illes de contenidors de Girona s'han declarat a quarts de 5 de la matinada, amb molt pocs minuts de diferència.

En concret, entre les 4.37h i les 4.57h els Bombers han rebut fins a set avisos diferents per aquests focs.

Si bé les flames no han causat ferits, sí que han provocat danys i destrosses en edificis propers -on han ennegrit façanes i la temperatura ha afectat les persianes- i també en vehicles.

Tots els incendis de contenidors han tingut lloc en una zona propera, al barri de la Devesa-Güell o en carrers que hi són a tocar. Dos s'han declarat davant dels números 10 i 27 del carrer Bernat Boadas. El tercer, al número 28 del carrer Bonastruc de Porta; i l'últim, davant del número 138 del carrer Santa Eugènia.

En total, en aquestes illes han cremat divuit contenidors. En concret, cinc a cadascun dels incendis del carrer Bernat Boadas, i quatre als de Santa Eugènia i Bonastruc de Porta.

Per apagar-los, els Bombers han destinat entre dues i tres dotacions a cadascun dels incendis. Les flames han afectat quatre vehicles i també han ennegrit façanes dels edificis propers, com el de la Central de Biblioteques de la Diputació (situada a la confluència del carrer Francesc Rogés amb el de Bernat Boadas).

La Policia Municipal de Girona i els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i treballen per intentar localitzar-ne els autors. D'altra banda, segons ha informat en un comunicat, l'Ajuntament ja ha començat a reposar els contenidors cremats aquest dilluns mateix.

Els incendis de contenidors d'aquesta matinada passada s'afegeixen a un altre que ja hi va haver la nit de dissabte a diumenge. En aquest cas, les flames es van declarar cap a quarts de quatre de la matinada a l'illa de containers que hi ha davant el número 36 del carrer Bisbe Lorenzana. Aquí van cremar sis contenidors.

El foc va afectar una moto, el frontal d'un vehicle i va provocar destrosses a la façana i als vidres dels edificis propers (com ara un comerç). El bloc on als baixos hi havia la ressonància magnètica de la Clínica Girona va quedar completament ennegrit pel fum.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS