En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Arrela’t, les jornades del segar i el batre de Llagostera es duran a terme del 15 al 17 de juny i el 15 de juliol.

En aquesta nova edició el tema central de les jornades és “La Sobirania alimentària” i pretén generar un espai de debat i reflexió al voltant d’aquest concepte, és a dir, el dret de cada poble a mantenir i desenvolupar el seus aliments, a partir d’estratègies i polítiques sostenibles de producció, distribució i consum d’aliments.

L’Arrela’t comença avui dijous 15 de juny amb una xerrada a Can Caciques. Serà “El moment de la sobirania alimentària” (19.30h) i anirà a càrrec de Gustavo Duch. Una xerrada que tractarà sobre la situació de crisi del sector primari i la inflació alimentària, com també els passos que han de fer en un futur per tal de canviar el paradigma i aconseguir un enfocament més agroecològic.

Els actes seguiran aquest divendres 16 de juny (19.30h) amb la projecció del documental “Collita pròpia: Sobirania alimentària, salut i sostenibilitat” al Teatre del Casino Llagosterenc. El documental explora la producció i el consum de productes de proximitat des de la perspectiva de productors, botiguers, consumidors i restaurants i s’ha realitzat amb diversos llagosterencs i llagosterenques. Després de la projecció es farà una col·loqui moderat pel gerent del Consorci de les Gavarres, Quim Gubau.

I tancarà els tres primers dies de l’Arrela’t la “Festa del segar”, en concret aquest dissabte 17 de juny a partir de les 17h a l’edifici Polivalent. Hi haurà com és habitual una demostració del segar, des dels anys 40 fins a l’actualitat, havaneres, sopar popular i ball.

L’Arrela’t finalitzarà el dissabte 15 de juliol amb la “Festa del batre” al parc de l’Estació. Durant tota la jornada s’han programat diverses activitats com una demostració del batre i també es farà un paller en diferents modalitats a càrrec de l’Associació de Segadors/es de Llagostera. També hi haurà un esmorzar popular, una trobada de puntaires, un sopar popular amb animació i un concert.

L’objectiu d’aquestes jornades és el de consolidar i fer créixer la festa tradicional de la pagesia del municipi.

Segons ha explicat el regidor de Cultura en funcions, Enric Ramionet, “un dels objectius d’aquestes jornades és fer memòria per entendre qui som i d’on venim, però sobretot reflexionar sobre el present i el futur de la pagesia i la seva vinculació al territori”.

D’altra banda, per aprofundir sobre el concepte “sobirania alimentària”, des de la Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera s’ha preparat una guia temàtica amb una selecció de recursos informatius que estan accessibles en línia i també en paper. Estarà disponible al web de la Biblioteca i de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS