En directe: En Joc

 Llagostera Ràdio on-line

Albert Candela, director del festival Tempo, i Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona. / Foto: Diputació de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La programació del 15è Festival Tempo de Girona, amb prop d’un 50% de presència femenina, compta amb diverses actuacions musicals d’artistes consolidats i revelació.

Del 14 de juliol al 6 d'agost hi haurà gèneres com ara el rock, pop, indie, reggae, urban i jazz; presentacions de llibres, l'hora del vermut acompanyada de música i un espectacle amb l'humor com a fil conductor.

La inclusió social hi tornarà a tenir cabuda amb la voluntat de donar visibilitat a col·lectius i persones per fomentar la participació de tothom al món de la música. És per això que s'han organitzat concerts en col·laboració, per exemple, amb el Sector Est de Girona.

La cantant catalana Queralt Lahoz oferirà la primera de les moltes actuacions que tindran lloc al passeig Arqueològic. També hi actuaran Dj Dolça, Oxigen, Bananna Beach Trio, Doble & Hugsound, Meritxell Neddermann, Ismael Berengena, Habla de mí en presente, Tropiko, Dj Joker, Bill ‘n’ Tina, Saphie Wells, Rocío Faks, Suasi, Vanila Sound, Northern Cellos, Últim Elefant, Claqué Jazz Trio, Xarim Aresté, Leila Sound, Maambo! i The Crabtones

El festival oferirà fins a 8 vermuts musicals. Serà cada dissabte i diumenge, a partir de la una del migdia i sota el nom de ‘Frit Ravich Vermuts Musicals Quedem’ que es presentaran diverses propostes musicals que acompanyaran el moment de l’aperitiu. Aquest format comptarà amb les actuacions de Gerard Solano i Santi Fontclara, Canela ‘n’ drama, Arianna, Riki Prats, Las Meninas, Overall, Anna Rodrigo i una participació sorpresa

El Tempo Llibres torna a ser l'espai dedicat a la literatura en el que autors destacats vinculats amb la música presenten les seves obres. Aquesta edició ha reservat dos dies, el 19 de juliol i el 2 d’agost, per conèixer la faceta literària de dos artistes i explorar com la seva creativitat s’estén més enllà de la seva música, al mateix temps que es compartiran reflexions i opinions sobre els seus escrits. Jordi Novell, col·laborador de la revista Enderrock, i el músic Xarim Aresté, en seran els protagonistes.

El Tempo Comedy, novetat d'aquesta edició, presentarà l’humorista Eva Cabezas, que oferirà un espectacle farcit de crítica social, ironia, humor negre, bromes absurdes i acudits el 26 de juliol.

A la variada oferta musical de proximitat i a les presentacions de llibres s’hi suma una edició més la gastronomia. A partir de diverses propostes es pretén explorar tota mena de textures, aromes i sabors autòctons a partir de la col·laboració amb restauradors de proximitat. ‘Artesans del foc’, amb experiència en aquesta mena d’esdeveniments des del 2006, donarà a conèixer les seves pizzes artesanes cuites directament sobre la pedra del seu forn amb llenya d’alzina. Combina producte de proximitat i de la terra amb aliments cent per cent italians. 'D’Aquí Girona' és un nou espai dedicat a les carns a la brasa i d’altres especialitats colombianes a partir de productes de màxima qualitat amb vedella de Girona. '1810 Tacos & Tapas' aproparà la gastronomia mexicana al Barri Vell mentre que 'Ibericus' es presenta com l'opció per degustar embotits ibèrics, pernils i formatges acompanyats de pa amb tomàquet.

L’horari del Tempo Village serà de les 3 de la tarda a les 11 de la nit de dilluns a dijous. Els divendres, estarà obert al públic a partir de la mateixa hora i fins a dos quarts de dues de la matinada. Els dissabtes, de 13 a les 1:30 hores. I els diumenges, es posarà en funcionament a la una del migdia i tancarà a les onze de la nit.

Durant la presentació, el director del festival, Albert Candela, afirma que "de mica en mica vam poder anar guanyant terreny entre les poques programacions existents fins arribar a l'actualitat, quan podem dir que el Tempo és un referent de l’estiu per a tots els gironins i gironines".

El vicepresident segon i diputat de Cultura en funcions a la Diputació de Girona, Albert Piñeira, diu que el festival és ja "un dels esdeveniments lúdics i culturals de referència que es fan durant l’estiu a la ciutat de Girona". " És un festival de proximitat, de quilòmetre zero", afegeix.

El festival Tempo de Girona va tancar l’anterior edició amb 30.096 espectadors després de 24 dies consecutius d’activitat, amb una quarantena de propostes gratuïtes musicals i culturals als jardins del passeig Arqueològic.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS