En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Representants de les entitats organitzadores de l'Oncogravel. / Foto: Ajuntament de Palamós

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Oncolliga Girona, Gran Fondo Community i l'Ajuntament de Palamós impulsen l'Oncogravel, un nou repte esportiu i solidari pensat per recaptar diners per ajudar als afectats de càncer.

Palamós acollirà la sortida i l'arribada d'aquesta cursa que transcorre per pistes dels municipis del Baix Empordà, el Gironès i la Selva.

La prova tindrà dos itineraris: un de 225 quilòmetres i 3.400 metres de desnivell i un altre de més curt, d'aproximadament 120 quilòmetres i 1.250 metres de desnivell.

Per participar-hi, caldrà reunir un equip d'entre quatre i sis ciclistes i abonar un mínim de 400 euros. La primera edició se celebrarà el 4 de novembre, en el marc del Palamós Outdoor Sports Festival.

Aquest serà el cinquè repte esportiu solidari que organitza l'Oncolliga, després que ja se celebri l'Oncotrail, l'Oncobike, l'Oncoswim i l'Oncotriatló.

L'Oncogravel tindrà dos itineraris possibles; el més curt sortirà de Palamós per anar fins a Torroella de Montgrí i tornar, mentre que el llarg farà una volta circular passant per Cassà de la Selva. La cursa curta constarà de quatre trams i la llarga, de sis.

Els equips podran fer relleus en els punts de control que hi haurà a cada tram, però sempre n'hi haurà d'haver com a mínim quatre en ruta. En tots els punts de control hi haurà també un avituallament i es podrà rebre l'assistència exterior que es cregui oportuna.

L'objectiu dels organitzadors és que sigui un repte apte per a tothom, per aquesta raó els recorreguts no presentaran grans exigències tècniques. Seran itineraris factibles per a tot ciclista que tingui una bona condició física.

Per poder participar en aquest nou repte solidari, els equips hauran de fer un donatiu mínim de 400 euros que es destinaran a la Fundació Oncolliga Girona, una entitat que treballa des del 1.996 per millorar les condicions de vida de les persones afectades de càncer i les seves famílies a través de diversos serveis assistencials: atenció psicològica, fisioteràpia a domicili, drenatge limfàtic, estètica oncològica, banc de perruques, préstec de material, llar-residència, marxa nòrdica terapèutica o assessorament en nutrició i en sexologia, entre d'altres.

L'Oncolliga va atendre l'any passat un total de 2.115 usuaris (un 13% més que l'any anterior) i va comptar amb un pressupost d'1,8 MEUR, dels quals el 43% provenen de les donacions realitzades a través dels diferents reptes esportius que impulsa (l'Oncotrail, l'Oncobike, l'Oncoswim i l'Oncotriatló).

En aquest sentit, la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa, ha destacat que aquests esdeveniments esportius i solidaris "són claus, no solament per a recollir fons i finançar els serveis, sinó també per donar a conèixer l'entitat a un públic més ampli". Badosa ha destacat la importància que "tothom que ho pugui necessitar sàpiga que existeixen aquests recursos i en pugui gaudir".

Aquesta iniciativa solidària s'emmarcarà dins del Palamós Outdoor Sports Festival, un esdeveniment pensat pels amants dels esports a l'aire lliure que organitza l'Ajuntament del municipi.

Durant diversos dies de tardor, Palamós acollirà així proves esportives dirigides a tots els públics, activitats lúdiques o música en directe, entre d'altres. Per organitzar l'Oncogravel, compta amb el suport del Gran Fondo Community especialitzat en ciclisme i situat a Palafrugell, a més de l'Oncolliga.

En aquest sentit, Badosa ha agraït a l'Ajuntament de Palamós i a Gran Fondo Community que hagin volgut posar en marxa aquest nou repte: "És una demostració més de la importància del teixit social i del voluntariat per poder fer realitat aquest tipus d'activitats solidàries".

Per la seva banda, l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha dit que la iniciativa "permet visualitzar la realitat d'una malaltia contra què cal seguir lluitant des de la investigació, però també des de la participació i la implicació de la societat, en suport a les persones que la pateixen".

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS