En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El pianista i compositor Albert Guinovart és una de les propostes de fusió d'estils d'aquest setè Amb So de Cobla de Palamós. / Foto: © IGOR STUDIO

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El festival "Amb So de Cobla" continua apostant per la dualitat. Per una banda, dirigint-se a aquell públic habituat a la cobla i a la sardana; però per l'altra, obrint-se també a aquells qui vulguin descobrir noves sonoritats.

El cartell d'aquesta setena edició, que se celebrarà de l'1 al 5 d'agost a diferents espais de Palamós, manté aquesta fórmula. Durant aquests dies, el certamen proposa vuit concerts, repartits entre la plaça Josep Sarquella, la plaça Catalunya i el pati de l'Escola de la Vila.

Entre les fusions d'estils, en destaca l'espectacle 'Piano & Cobla' (4 d'agost). Produït pel festival, s'endinsarà dins aquesta unió de sonoritats a través de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i els pianistes Albert Guinovart i Montserrat Cases. El compositor català, de fet, arribarà a Palamós poques setmanes després d'haver debutat a la prestigiosa sala Carnegie Hall de Nova York, on ha presentat el seu darrer projecte discogràfic, 'Poems without words'.

Però per transgressions, la proposta que clourà aquesta edició. Coproduït per Amb So de Cobla i la Fira Mediterrània, el 5 d'agost el festival unirà el tible, la tenora, la trompeta i el trombó amb la música urbana de JazzWoman. La valenciana, amb dos treballs publicats, sumarà la cobla a les diferents disciplines que ha incorporat dins el seu estil propi. Del saxo al rap, del hip hop al trap, de l'afrotrap a la salsa, i del merengue a la bachata.

El setè Amb So de Cobla s'inaugurarà, precisament, amb una companyia que està d'aniversari: l'Elèctrica Dharma. La formació arribarà a Palamós en el marc de la gira per commemorar els seus 50 anys. En aquesta ocasió, acompanyats per la cobla la Principal del Llobregat. L'espectacle, precisament, permetrà remuntar-se fins a la sonoritat d'aquell 1981, quan La Dharma va materialitzar per primer cop la barreja tímbrica d'una cobla amb el rock al concert que va oferir al Palau de la Música amb la Cobla Mediterrània.

La tradició de la cobla tornarà a viure's amb el 23è Concert de sardanes de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau (2 d'agost). Un any més, comptarà amb les dues cobles capdavanteres del país, Montgrins i La Principal de la Bisbal.

L'endemà, Amb So de Cobla proposa un duet de propostes. Per una banda, l'espectacle familiar 'BUFATERRÀNIA, Tubs & Cobla', que fusionarà la música de sardana amb un ventall d'instruments completament diferents; i per l'altra, 'Trencadís', que unirà la veu de la palafrugellenca Neus Mar amb la cobla La Flama de Farners en un itinerari que inclourà havaneres, cançons d'autor, de muntanya, balls d'arrel...

El cartell d'aquesta setena edició es completa amb el tenorista i compositor català Jordi Molina (4 d'agost), que presentarà en format quintet un repertori basat en els temes dels seus darrers discs juntament amb arranjaments de cançons tradicionals, i amb el concert del grup empordanès 'Akoblats' (5 d'agost), que fusiona els instruments de la cobla com la tenora, el tible o la trompeta amb el baix, el saxo o la bateria i amb ritmes com el rock, la rumba o el reggae.

Tots els concerts del certamen són gratuïts excepte el del Memorial Ricard Viladesau. Nascut sota l'impuls de l'Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, el festival Amb So de Cobla compta amb el suport de la Generalitat, l'Ajuntament de Palamós, la Diputació de Girona i la Confederació Sardanista de Catalunya.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS