En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, amb representants de la Fundació de l'Esclerosi Múltiple i altres entitats empresarials i esportives en la presentació del 30è aniversari de la campanya 'Mulla't'. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La campanya 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple' celebra aquest 2023 el 30 anys de la primera edició.

Per celebrar-ho, i la Fundació Esclerosi Múltiple ha organitzat l'acte central de la campanya a la piscina municipal de la Devesa de Girona. La capbussada es farà el diumenge 9 de juliol a les 12 del migdia.

Un quart d'hora abans, la colla dels Esperxats de l'Estany construirà un pilar de quatre dins de l'aigua i es podrà escoltar una adaptació de la cançó 'T'estimo molt' de Lax'n'Busto, que interpretarà Begonya Matesanz. Aquesta versió explicarà la seva experiència després de rebre el diagnòstic d'esclerosi múltiple.

A més, una seixantena de restaurants oferiran un plat solidari per lluitar contra la malaltia.

A la piscina de la Devesa de Girona l'activitat començarà a dos quarts d'onze del matí, quan el servei municipal d'esports oferirà una exhibició d'aiguagim oberta a tots els usuaris de les piscines. Un any més, el GEiEG també se suma a la iniciativa amb una acció conjunta amb l'Associació Gironina d'Empresàries que es farà el divendres 7 de juliol de cinc a nou del vespre a les instal·lacions de Sant Ponç.

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha remarcat que la "solidaritat és imprescindible per avançar com a societat" i ha insistit en què cal "garantir que la sanitat pública tingui els recursos necessaris".

A banda de l'acció solidària del 9 de juliol, una seixantena de restaurants s'han sumat a la iniciativa i al llarg de tot el juliol oferiran un plat solidari dins de la carta. A la demarcació de Girona hi participaran els restaurants de la cadena König, els membres de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, els de l'Associació d'Hostaleria de Girona, els de la Cuina de l'Empordanet i la Cuina del Vent.

Més de 500 piscines de Catalunya -75 de les quals de la demarcació de Girona- participaran de forma simultània al “Mulla’t” aquest any, una xifra que farà que l’esdeveniment torni a ser una festa multitudinària el proper 9 de juliol.

Es calcula que a les comarques gironines hi ha gairebé un miler de persones que viuen amb esclerosi múltiple.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS