En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Moment de la presentació de la nova edició de Girona en Moviment. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La 5a edició del festival de dansa Girona en Moviment (GeM) inclourà 3 estrenes mundials com a gran novetat. Seran propostes dels coreògrafs Kevin O'Day i Davidson Farias.

Aquestes 3 peces s'inclouen en un programa en el que hi participaran una vintena d'artistes, alguns d'ells internacionals.

A més, també destaca que per primera vegada es podran veure dues peces de hip hop interpretades, en aquest cas, pel duet suís Cooper&Voldo, en una actuació que servirà per tancar el festival el 16 de juliol al Teatre Municipal de Girona.

Tot plegat per intentar recaptar fons en la investigació contra el càncer a través de la Fundació Oncolliga.

El certamen s'iniciarà el 13 de juliol i, a banda de les propostes de dansa, també inclou tallers per aprendre aquesta disciplina artística, col·loquis, projecció de curtmetratges i una festa a la Sala Platea amb realitat virtual i activitats interactives, amb el moviment com a eix vertebrador. Aquest any, a més, algunes de les activitats se centraran en la dansa com a element cataliutzador d’identitats socials, culturals, lingüístiques o de gènere que conviuen a la nostra societat.

Des de l'Ajuntament de Girona es dona suport a una iniciativa, que segons assenyala l'alcalde de la ciutat, Lluc Salellas, els "enorgulleix" ja que "consolida Girona com un referent de les arts escèniques. "La cultura i la solidaritat són motors de la Girona que avança", remarca Salellas.

A l'alcalde l'ha acompanyat a la presentació el responsable de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, que ha remarcat que el GeM permet acostar disciplines encara minoritàries als ciutadans.

El dimarts 11 de juliol, com a preactivitat de GeM, es podrà veure la projecció de la pel·lícula belga Girl, dirigida per Lukas Dhont i que es basa en la història de la Lara, una noia transgènere de 15 anys que somia a convertir-se en ballarina, però que haurà de fer front al tractament hormonal i a l'assetjament de les companyes d'escola.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS