En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La manifestació abans de dividir-se sortint de Caldes cap a l'hotel on es fa l'acte amb el rei. / Foto: Aleix Freixas/Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La manifestació contra la presència del rei Felip VI a Caldes de Malavella ha arrencat a quarts de 7 de la tarda des del centre on s'hi han conentrat unes 300 persones.

A la marxa hi han participat diputats del Parlament de diferents partits, entre els quals el cupaire Dani Cornellà, els de Junts Francesc de Dalmases i Marta Madrenas a més de l'exconsellera d'Acció Climàtica i candidata al Congrés per ERC, Teresa Jordà.

Durant la manifestació s'han escoltat crits en contra de la monarquia espanyola i també contra els Mossos d'Esquadra.

Tot s'ha desenvolupat amb normalitat, fins que un grup d'unes 150 persones s'ha desviat camp a través i s'ha dirigit a un bosc ple de corriols. Un cordó policial ha aturat l'altre grup a uns 500 metres de la rotonda que dona accés a l'autovia A-2. Per poder arribar a l'Hotel Camiral, on se celebrava l'acte d'entrega dels Premis Princesa de Girona, cal creuar l'autovia, un fet que el Mossos han provat d'impedir.

Els manifestants, però, han jugat al gat i la rata amb els agents de la Brigada Mòbil i han accedit a la via de servei paral·lela a la carretera. Inicialment només s'ha retingut un dels portaveus de la Coordinadora Antimonàrquica de Girona, però els Mossos no l'han acabat detenint.

Quan semblava que la protesta havia acabat, però, un grup de persones entre les quals el mateix portaveu han intentat tornar a creuar l'autovia. Finalment, han estat quatre els que han aconseguit saltar la tanca i passar a l'altre banda de carretera per entrar al recinte però han estat interceptats pels Mossos, encara molt lluny d'on se celebrava l'acte amb els reis. Tots han estat identificats per la policia que els denunciarà, però inicialment no s'ha detingut a ningú.

La protesta s'ha dissolt a quarts de 10 del vespre, sense més incidents.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS