En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'aeroport de Girona s'ha quedat a les portes del mig milió de passatgers el primer semestre del 2023, després que al mes de juny hagi estat un bon mes en comparació amb la resta de l'any.

De fet, en un sol mes pràcticament s'han registrat els mateixos passatgers que hi va haver durant els 5 primers mesos de l'any.

Al llarg del juny 224.486 han trepitjat la terminal gironina, mentre que en els cinc mesos restants n'hi van haver 268.519.

Malgrat tot, el nombre de passatgers d'aquest juny encara queda lluny del volum de persones que hi havia abans de la pandèmia. El 2019 l'aeroport va sumar un 18,1% més de passatgers que els registrats el juny d'aquest 2023.

El principal motiu del creixement d'usuaris aquest juny és l'increment de vols per part de les companyies aèries durant els mesos d'estiu. Des d'aquest juny, Ryanair ja té dos avions que fan base a les pistes de Vilobí d'Onyar i actualment hi ha 29 rutes en actiu. Això ha fet que el nombre d'operacions passi de les 1.559 que hi havia el mes de maig a les 2.320 d'aquest juny. El nombre d'aterratges i enlairaments és pràcticament el mateix que l'any passat (+0,6%) i relativament superior al que hi havia abans de la pandèmia (+7,9%).

En nombre de companyies, Ryanair ha transportat 169.122 persones, que és pràcticament el doble de les que van agafar aquesta aerolínia a Girona el mes de maig (86.372). Per altra banda, 18.946 persones han viatjat amb Jet2, la companyia de baix cost que connecta amb el Regne Unit i que, sobretot, ven paquets turístics tancats. Per altra banda, Transavia ha comptat amb 16.352 passatgers, una xifra similar a la del mes anterior (15.159).

De cara al juliol es preveu un increment en nombre de passatgers i també d'operacions respecte aquest mes de juny. El motiu és que al llarg d'aquest mes s'acabaran de posar en funcionament les 38 rutes que les companyies havien programat a principis de temporada a Girona.

Un dels reptes que tenia l'empresariat turístic per aquest any era recuperar el mercat britànic que havia perdut arran del Brexit i la pandèmia. Enguany sembla que el Renge Unit ha tornat a la Costa Brava, ja que els passatgers d'aquesta nacionalitat han crescut un 41,7% respecte l'any passat i arriben als 82.092.

En segon lloc hi ha el mercat alemany amb 34.679 passatgers (14,4%) i el mercat holandès també ha registrat un augment destacat en comparació amb l'any passat (17,1%), arribant a les 23.029 persones. Bèlgica també ha crescut en nombre de passatgers aquest juny amb un increment del 20,5% (20.930 persones). Per contra, Itàlia ha caigut un 16,9% amb 12.696 passatgers.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS