En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Girona posarà en marxa 30 tallers d'horticultura per tal de recuperar i promocionar les hortes de Santa Eugènia. Es tracta d'una iniciativa emmarcada en el projecte 'Menja't Girona'.

Pretén ser, a més, un atractiu turístic pels visitants de la ciutat.

La idea del consistori és que siguin sessions que tinguin per objectiu la difusió del patrimoni hortícola d’aquest espai natural de la ciutat, a més de la divulgació de coneixements i habilitats en horticultura, la promoció d'un estil de vida saludable i respectuós amb l'entorn i el foment de comunitat i vincles socials. Seran tallers oberts a tota la ciutadania i que tindran diferents tipus de formació, segons la persona interessada en fer-lo.

En aquest sentit, s'han plantejat diverses sessions, des de les més generals per a persones que s’inicien, a les més especialitzades per a gent que ja té uns coneixements de la matèria. Es tracta d’activitats amb diferents temàtiques com la iniciació en l’horticultura; la divulgació de les plantes silvestres i com s’apliquen aquestes en la gastronomia; les tècniques d’esqueix, de reg sostenible i d’adob verd; la permacultura, i els jardins i horts verticals, entre molts altres. La primera sessió començarà el 30 de setembre i és necessari que es faci inscripción prèviament.

Des de l'Ajuntament destaquen que aquests tallers contribueixen a generar un nou espai natural i hortícola, amable, respectuós i resilient al canvi ambiental global tant per a les persones visitants i hortolanes, com per a la fauna i la flora autòctona.

A més, assenyalen des del consistori, es fomenta el coneixement en l’horticultura tot aportant a la població els beneficis de la seva pràctica i s'ajuda a difondre i arrelar el patrimoni hortícola de les hortes de Santa Eugènia al conjunt de les persones usuàries i visitants d'aquest espai.

La vicealcaldesa de Girona, Gemma Geis, ha assenyalat que volen posar de relleu que les plantes i els cultius autòctons "són un tresor que hem heretat de les generacions passades".

"És part de la nostra història, de la nostra identitat i de la nostra relació amb el medi ambient. Preservar-los per a les futures generacions és una responsabilitat que tots compartim", ha remarcat.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS