En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Moment en què els Mossos acompanyen el detingut al vehicle policial. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els fets s'haurien produït del 2021 al 2023, quan membres del l'Ajuntament de Lloret de Mar van denunciar el robatori d'un cartell de la regidoria d'Igualtat i l'aparició d'un vídeo a les xarxes amb contingut amenaçant.

Durant la investigació, els agents van identificar l’autor dels fets, el qual emprava diversos perfils diferents a les xarxes socials per no ser descobert. Des d’aquests transmetia un discurs d’odi i amenaçant de motivacions LGTBIfòbica, racista i ideològica.

La detenció es va dur a terme el  dilluns 4 de setembre. A l’entrada i escorcoll al seu domicili es van localitzar una arma llarga tipus carrabina amb la seva munició, textos i escrits de caire ultradretà, una impressora en tres dimensions, la placa sostreta a la regidoria d’Igualtat i diversa simbologia del període de dictadura franquista com ara banderes, adhesius, cartells i pancartes.

Segons els Mossos d'Esquadra, el detingut té habilitats i coneixements necessaris, així com fàcil accés a material per poder fabricar armes amb disposició de fer foc usant tecnologia 3D.

La investigació continua oberta i no es descarta obtenir noves proves o indicis un cop s’analitzin tots els objectes recuperats a l’interior del domicili, així com de l’anàlisi dels textos i escrits sobre els quals fonamentava la seva activitat delictiva.

El detingut, un veí de Lloret de Mar de 26 anys, va passar a disposició judicial al jutjat de Blanes número 2 el 5 de setembre. El jutge en va decretar la llibertat provisional amb compareixença periòdica i prohibició de sortir del territori.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS