En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern ha aprovat un acord de millora de les condicions laborals i de reducció de les desigualtats de gènere del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya.

Entre d'altres, la mesura contempla ampliar el permís de paternitat i maternitat o per adopció als membres del cos monoparentals i també estableix un nombre d'hores recuperables mensuals per endometriosi o menstruació dolorosa.

Així mateix, també s'ha aprovat adaptar el lloc de treball per embaràs i ampliar la flexibilitat horària per motius de conciliació fins als 14 anys dels fills. L'acord és fruit de mesos de negociació entre totes les organitzacions sindicals del cos de Bombers i el departament d'Interior.

A banda, el Govern també ha inclòs en l'acord el compromís d'arribar als 3.300 efectius del cos l'any 2026 i als 3.600 l'any 2030. Tot això, mantenint el ritme actual de convocatòries anuals que fa el departament d'Interior de 250 places per a bombers.

Segons ha informat l'executiu, també es publicaran convocatòries de les categories professionals de caporal, sergent, oficial i sotsinspector cada dos anys fins a estabilitzar el nombre que garanteixi "les necessitats actuals".

En l'acord també es defineix la creació d'un complement de solapament per compensar el temps emprat entre la finalització d'un torn de treball i la continuïtat de l'entrada del nou torn, la creació d'un complement especial que compensa el reconeixement del personal del cos com a treballadors nocturns o l'inici de l'aplicació del Pla de carrera Professional del Cos de Bombers. A més, també es reconeix la reivindicació històrica de permetre la mobilitat interadministrativa amb el cos de Bombers de Barcelona.

Finalment, l'acord estableix que Interior es compromet a reforçar la integració de la Prevenció de Riscos Laborals del cos de Bombers a les instal·lacions, equipaments i materials, als vehicles i a les activitats operatives i de formació i entrenament, la provisió dels llocs de treball de diferents especialitats en un termini no superior a un any.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS