En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) nega que els habitatges d'ús turístic (HUT) siguin la causa del problema d'habitatge a la ciutat i atribueix la situació a "la falta de polítiques d'habitatge social".

L'ATA ha reaccionat així a la mesura de l'Ajuntament de Girona de fixar un màxim del 4% de pisos turístics a la ciutat i incloure-hi apartaments i lloguer d'habitacions. L'associació diu que estudiarà a fons el document i avisa que estudiarà emprendre mesures judicials.

L'ATA assegura que els HUR representen un 1,56% del parc total d'habitatge (763 HUT, segons dades del propi ajuntament, davant els 48.900 habitatges totals) . I que si es tenen en compte els que estan actius (422 segons l’INE) els HUT a Girona representen el 0,8%.

A més, afirmen que fa dos anys que no creixen en nombre a Girona per la moratòria decretada per l'Ajuntament i que, en canvi, "la problemàtica d'habitatge ha augmentat". L'entitat manté que el problema dels preus del lloguer és estructural i té més a veure amb la inflació, l’Euríbor i la falta de crèdit que no amb l’activitat que hi fa el sector privat.

"L’ajuntament hauria de ser més proactiu en les seves polítiques d’habitatge social i no traspassar-nos la problemàtica a nosaltres", remarquen en un comunicat.

D'altra banda, diuen que cal recordar que a la ciutat hi ha un miler de pisos buit que es podrien posar en lloguer residencial "amb accions decidides a resoldre d’arrel el problema i no amb polítiques populistes i fora de lloc".

A més, afirmen que hi ha un percentatge molt elevat d’habitatges amb altres usos com despatxos o centres mèdic pràcticament en desús al centre de la ciutat. "El problema complex de l'accés a l'habitatge només es resoldrà amb anàlisis rigoroses i actuacions a llarg termini, i no amb propostes demagògiques ni demonitzacions gratuïtes", insisteixen.

En aquest sentit, l'ATA critica que l'alcalde, Lluc Salellas, atribueixi "sempre i només als HUT" els problemes derivats de la falta d'habitatge i de la "saturació turística" al centre de Girona.

D'altra banda, l'ATA considera del tot "incongruent" que s'incloguin els apartaments turístics (AT) en el còmput per calcular el percentatge dels HUT ja que són tipologies d'allotjament turístic diferent.

L'associació diu que analitzarà el document un cop aprovat i estudiarà emprendre mesures judicials.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS