En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Amb dessuadora gris, l'acusat d'escanyar la dona a Lloret de Mar. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El judici a l'Àudiència de Girona contra l'acusat d'escanyar la dona al domicili familiar de Lloret de Mar el 8 de novembre del 2020 ha començat amb la tria del jurat popular.

Segons el guió, i després de les al·legacions que el fiscal, l'acusació popular i la defensa han fet a la sala de vistes explicant com consideren que van passar els fets, el judici es reprendrà dilluns amb la declaració del processat.

Està previst que dimarts el magistrat president del popular entregui l'objecte del veredicte al jurat, que es retirarà a deliberar.

Segons el fiscal Enrique Barata, l'acusat i la víctima estaven casats i convivien en un pis situat al carrer Magnòlia de Lloret. Cap a les nou del vespre del 8 de novembre del 2020, la parella va començar a discutir i, durant la batussa i "amb intenció d'acabar amb la vida de la seva muller", el processat "li va agafar el coll amb les dues mans, en posició frontal, i va pressionar amb força durant uns minuts fins que la víctima va quedar totalment immòbil a terra".

L'acusació pública remarca que, a l'hora de perpetrar l'atac, l'acusat es va "aprofitar de la seva superioritat física" i, subjectant-li el coll a la víctima, va impedir que la dona pogués cridar o demanar auxili. També argumenta que la va matar "aprofitant la intimitat i la solitud de l'interior del domicili familiar", on només hi eren ells dos: "Era l'espai íntim de convivència conjugal i confiança marital durant anys de matrimoni, cosa que va afavorir la comissió del delicte per part de l'acusat".

Després de cometre l'agressió mortal, el processat va passar la nit al pis i l'endemà, cap a les deu del matí, va anar fins a la comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar on va confessar els fets. Va tornar a explicar voluntàriament el que havia passat davant la comitiva judicial durant la reconstrucció dels fets.

Per això, el fiscal l'acusa d'un delicte homicidi amb les circumstàncies agreujants de parentiu, abús de superioritat i aprofitament de lloc i l'atenuant de confessió i sol·licita 14 anys i 9 mesos de presó. L'acusació popular, en nom de l'Ajuntament de Lloret de Mar, considera que la víctima no va tenir cap possibilitat de defensar-se i demana 20 anys de presó per assassinat.

La defensa, encapçalada pel despatx Monguilod advocats, recull la versió que el processat ha mantingut des del moment de confessar els fets: que van discutir perquè la víctima estava gelosa arran d'una relació extramatrimonial que ell havia tingut, que durant la batussa la dona el va amenaçar amb anar a buscar un ganivet per agredir-lo i que, per impedir-ho, la va escanyar actuant en legítima defensa.

A més, també afegeix que el processat ha fet una cessió de propietats que tenia als dos fills de la víctima i que ells l'han "perdonat". La defensa demana un màxim de 10 anys de presó per homicidi amb l'agreujant de parentiu i les atenuants molt qualificades de confessió i reparació del dany i l'atenuant simple de legítima defensa.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS