En directe: La dansa catalana - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

L'acusat de matar la dona a Lloret de Mar, durant el judici a l'Audiència de Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El judici, que es fa amb jurat popular, va començar divendres a la secció quarta de l'Audiència de Girona i s'ha reprès aquest dilluns amb la declaració de l'acusat.

El processat, d'origen belga, ha explicat que va mantenir una relació de parella amb la víctima durant 25 anys, amb deu de casats.

L'any 2020, vivien en un apartament ubicat al carrer Magnòlia de Lloret de Mar. Feia aproximadament un any que havien reprès la relació perquè, segons ha declarat, havien estat un temps separats i ell havia estat amb una altra dona. De fet, ha afirmat que la víctima sentia "molta gelosia" per això i que li recriminava constantment que hagués tingut la relació extramatrimonial.

El processat ha exposat que el vespre del 8 de novembre estava assegut al sofà del domicili familiar i la víctima s'havia anat a estirar una estona. Cap a les nou del vespre, i de manera sobtada, la dona va sortir de l'habitació i se li va abraonar "cridant i amenaçant": "Deia que em volia assassinar". Segons el processat, la víctima l'intentava agredir i li estirava els cabells.

"Vam forcejar i, per tranquil·litzar-la, la vaig agafar pels canells", ha afegit l'acusat. Durant la batussa, van caure a terra. El processat ha dit que tot va anar "molt ràpid", que va "entrar en pànic", va perdre el món de vista i no sap ben bé en quin moment la va acabar agafant pel coll i la va escanyar.

"No em podia creure que hagués mort", ha exposat l'acusat, que ha estat bona part de la declaració sanglotant. De fet, ha afirmat que va estar "entre deu i quinze minuts" quiet, esperant que la víctima "despertés": "Pensava que estava inconscient". Després d'això, li va tancar els ulls a la dona i va tapar el cos amb una manta.

Va passar la nit al domicili, pensant amb suïcidar-se i escrivint unes notes per als dos fills de la dona. Finalment, i quan ja era de dia, va sortir a passejar el gos, va preparar una maleta i va anar fins a la comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar, on va confessar que havia matat la seva dona i va entregar les claus del pis perquè poguessin entrar.

L'acusat ha afirmat que està "molt penedit": "Donaria la meva vida per recuperar la de la meva muller, hauré de viure tota la meva vida amb això". A més, també ha explicat que ha cedit totes les seves propietats als fills de la víctima i que l'han perdonat: "Sabien que la seva mare tenia tendències agressives i que estava molt gelosa. Em van dir que no podrien oblidar el que havia passat però que em perdonen".

Fiscalia, acusació popular i defensa demanen ara 12 anys, 6 mesos i 1 dia de presó. Després de la declaració del processat, les acusacions han modificat l'escrit d'acusació inicial i han rebaixat la pena que sol·licitaven.

Ara, l'acusen d'un delicte d'homicidi amb agreujants de parentiu, abús de superioritat i aprofitament de lloc i les atenuants de confessió i reparació del dany, perquè ha cedit les seves propietats als fills de la víctima per a la indemnització. La defensa s'hi ha adherit.

L'Audiència de Girona té previst entregar dimarts l'objecte del veredicte al jurat, que es retirarà a deliberar.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS