En directe: La formula

 Llagostera Ràdio on-line

Amb dessuadora gris, l'acusat d'escanyar la dona a Lloret de Mar. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El judici, que s'ha fet amb jurat popular a la secció quarta de l'Audiència de Girona, va començar divendres i aquest dimarts ha quedat vist per a sentència després de la lectura del veredicte.

No hi ha hagut sorpreses d'última hora i el jurat ha declarat provat el relat de fets que compartien tant el fiscal com l'acusació popular i la defensa a l'escrit de conclusions definitives.

Així, el veredicte ha declarat provat que cap a les nou del vespre del 8 de novembre del 2020, i durant una discussió, Pascal Annie de Bock va subjectar amb força el coll de la seva dona amb les dues mans i la va estrangular fins a causar-li la mort.

Per arribar a aquesta conclusió, el jurat popular s'ha basat en el reconeixement dels fets que el mateix processat va fer aquest dilluns al judici, on va confessar el crim i va al·legar que el matrimoni tenia problemes per la gelosia de la víctima arran d'una relació extramatrimonial que ell havia tingut.

El jurat també ha considerat provades les tres circumstàncies agreujants que li atribuïen el fiscal i les parts. La primera, d'abús de superioritat perquè conclouen que l'acusat sabia que la víctima tenia problemes de mobilitat per una operació al turmell que li havien fet recentment i, també, perquè part de l'atac va ser a terra, reduint les possiblitats de defensar-se.

El segon agreujant és el de parentiu, perquè havien tingut una relació durant 25 anys, amb deu de casats, i el tercer per haver comès el crim aprofitant que estaven sols a casa i que la víctima no podia demanar ajuda.

El veredicte recull, a més, dos atenuants: el de confessió perquè l'endemà l'acusat es va presentar voluntàriament a la comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar i va explicar que havia matat la víctima, i el de reparació del dany, perquè ha cedit les seves propietats als dos fills de la dona per fer front a la indemnització. Tots els fets els han considerat provats per unanimitat excepte la confessió, que ha obtingut vuit vots a favor i un en contra.

Després de la lectura del veredicte, el magistrat-president del tribunal, Adolfo García Morales, ha dissolt el jurat popular.

El fiscal Enrique Barata, l'acusació popular en nom de l'Ajuntament de Lloret i la defensa, encapçalada pel despatx Monguilod advocats, han mantingut la petició de 12 anys, 6 mesos i 1 de presó per al processat. El judici ha quedat vist per a sentència.

El processat, d'origen belga, està en presó preventiva des que el van detenir per l'homicidi de la seva dona.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS