En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Agents de la Policia Nacional durant la investigació a Girona. / Foto: Policia Nacional

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Policia Nacional ha detingut el líder d'una xarxa que es dedicava a empadronar estrangers i a concertar matrimonis fraudulents a Girona.

Segons informen en un comunicat, el sospitós era conegut com "el jefe" perquè tenia nombrosos contactes i oferia una varietat de serveis dirigits a regularitzar la situació d'immigrants a través d'operacions falses.

A la ciutat comptava amb més de deu domicilis on empadronava estrangers en situació irregular que havien arribat des de l'Àfrica. L'arrestat percebia entre 500 i 800 euros per cada servei d'empadronament i cobrava un mínim de 5.000 euros per acordar un matrimoni amb l'objectiu d'aconseguir els drets com a ciutadà de la Unió Europea.

La Policia Nacional informa que el sospitós s'encarregava d'empadronar immigrants en situació irregular a una xarxa de més de deu domicilis a la ciutat de Girona. El seu 'modus operandi' consistia en captar persones a l'estació d'autobusos de la ciutat (sobretot marroquins i algerians) i, després, anar a diferents centres cívics de l'Ajuntament de Girona. Així, evitava que el reconeguessin perquè no anava sempre al mateix.

Els domicilis per empadronar-hi estrangers falsificant contractes de lloguer els aconseguia aprofitant-se de veïns amb problemes econòmics, que acceptaven un percentatge "petit" dels beneficis i s'avenien a facilitar el registre al padró.

Pel servei d'empadronament, cobrava entre 500 i 800 euros. La xifra era superior als 5.000 en el cas de concertar matrimonis fraudulents, que consistien en posar en contacte un estranger amb una persona originària del país perquè es casessin i, així, l'immigrant podia accedir als drets com a ciutadà de la Unió Europea.

La investigació, que ha comptat amb la col·laboració de la Policia Municipal de Girona, continua oberta i es troba en la segona fase d'explotació, enfocada ara en l'apartat dels matrimonis fraudulents. No es descarten més detencions.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS