En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de Llagostera del passat 26 d'octubre.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera va aprovar ahir una moció presentada per la CUP-Alternativa per a la resolució pacífica del conflicte Israel-Palestina.

La moció es va aprovar per unanimitat per part de tots els grups municipals, tant de l’equip de govern (Junts per Llagostera i el PSC) com per part de l’oposició (ERC i CUP-Alternativa).

El regidor de la CUP-Alternativa per Llagostera, Jordi Casas, va fer èmfasi tant en la contextualització històrica del conflicte entre l’Estat d’Israel i el poble palestí, com en la realitat en què ha viscut la població de Gaza des de l’inici del seu bloqueig el 2007.

Partint de la constatació de “la greu catàstrofe humanitària i el patiment intolerable de la ciutadania palestina i israeliana”, que originen la moció, va apuntar a “l’asimetria d’un conflicte en què l’Estat d’Israel, que ostenta la primacia en poder militar, econòmic i polític és i ha estat el principal responsable d’impossibilitar la seva resolució per vies pacífiques, pactades i basades en el reconeixement mutu”.

En aquest sentit Casas, va remarcar la seva “política sistemàtica de repressió brutal i de substitució i discriminació ètnica mitjançant la colonització i l’ocupació militar”, així com “la complicitat indignant” dels Estats Units i la Unió Europea en l’actual ofensiva militar, que ja ha provocat més de 5000 morts.

Pel que fa als acords aprovats a la moció, Llagostera es mostra solidari amb la causa per l’alliberament del poble palestí, així com amb totes les víctimes innocents del conflicte.

També exigeix un alto al foc per part del govern d’Israel i, finalment, es posiciona per a una implicació activa de la comunitat internacional, amb l’objectiu de fer complir les resolucions de l’ONU, el dret internacional i els drets humans.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS