En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels abocaments il·legals descoberts. / Foto:

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra han denunciat quatre home, d'entre 25 i 59 anys, per dos abocaments il·legals de runa i deixalles a Aiguaviva i Girona.

Els atribueixen una infracció de la Llei Reguladora de residus i s'enfronten a multes que van dels 4.001€ als 150.000€. En tots dos casos, els responsables van restituir l'estat dels terrenys a requeriment policial.

El primer dels casos es remunta al 21 d'octubre, quan els mossos van rebre la denúncia de la propietària del terreny d'Aiguaviva per un abocament. El solar està ubicat en un pàrquing al costat de l'autovia i la propietària va explicar que no era la primera vegada que passava.

Gràcies a la col·laboració ciutadana i les indagacions, els agents van denunciar tres homes.

Els infractors, a requeriment dels mossos, van recollir tot el material que havien abocat el 3 de novembre. Aquell mateix dia, els agents van localitzar un altre abocament de residus en un camp de conreu situat en un disseminat de la Creu de Palau de Girona. Entre les deixalles van recollir indicis que van permetre identificar-ne la procedència.

Es dona la circumstància que la runa provenia d’una obra de reforma d’un edifici de Salt. En aquest cas també es va denunciar al responsable, el qual també va recollir els residus a petició de la policia.

Els mossos han tramès les denúncies a l’Agència de Residus del Departament d’Acció Climàtica per la instrucció de l’expedient corresponent.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS