En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A Llagostera i a municipis propers s’ha detectat un brot de Panleucopènia, una malaltia greu que afecta als gats i en pot provocar la mort.

També coneguda com a “parvovirus felí” és altament contagiosa i pot presentar símptomes com ara pèrdua de gana, vòmits, diarrea, letargia, deshidratació, febre i debilitat immunològica.

De fet en els últimes setmanes més de 40 gats de carrer han estat diagnosticats amb la malaltia i n’han mort 30.

Des de la Fundació Fauna, la qual coordina el Projecte Gat, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llagostera s’ha preparat un protocol d’actuació per saber com s’ha d’actuar davant d’aquesta situació.

Si es te la sospita que un gat pot estar infectat amb Panleucopènia, és crucial buscar atenció veterinària immediata per al diagnòstic i el seu tractament apropiat. A més, com que és una malaltia altament contagiosa s’han de prendre mesures de quarantena. Per tal de prevenir la propagació a d’altres gats es recomana establir una zona de quarantena i evitar el contacte directe amb altres individus sans.

Es demana a cuidadors de gats i propietaris de gats domèstics que deixen sortir als gats al carrer tot i que no ho haurien de fer, i a la ciutadania en general que notifiquin si veuen algun cas, ja que la falta d’actuació ràpida pot tenir conseqüències devastadores per la comunitat felina.

Així doncs cal proporcionar detalls precisos sobre la situació, inclòs el nombre de gats afectats i les mesures preses fins al moment. Es pot fer al correu de la Fundació Fauna a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS