En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els terrenys a Vilablareix on es projecta la ciutat esportiva del Girona FC. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Associació de Naturalistes de Girona i la Plataforma STOP ciutat esportiva estudien portar el projecte del Girona FC als tribunals.

En un comunicat, i després de l'aprovació per part de la comissió d'Urbanisme de la construcció dels dos primers camps d'entrenament i vestidors a Vilablareix, subratllen que s'han comès "diverses irregularitats": "Ens reservem la decisió, a l'espera de confirmació, de dur el cas al jutjat contenciós administratiu per mitjà d'un recurs".

Ecologistes i veïns al·leguen que la comissió "és coneixedora que els dos camps de futbol que ha aprovat formen part de la primera fase" del projecte de ciutat esportiva i consideren que no s'ha de tramitar de manera "fragmentada".

En un comunicat, recorden que han denunciat "en reiterades ocasions" que la "fragmentació del projecte" és un "frau de llei" per facilitar i agilitzar la construcció del complex projectat pel Girona FC. Una situació que, subratllen, també coneix la mateixa comissió d'Urbanisme que aquest dimecres ha donat llum verda a la construcció dels dos primers camps de futbol.

A més, també argumenten que han fet "cas omís" a les denúncies que han fet. Una d'elles, per presumptament vulnerar el dret de la ciutadania a intervenir en qüestions urbanístiques comptant amb la tota la informació. En aquest sentit, exposen que no s'ha convocat un segon període d'al·legacions per poder consultar documentació "rellevant", com seria l'estudi d'alternatives o l'informe d'afectacions agràries i que "mancava al projecte originalment exposat".

La segona denúncia és la que fa referència a la tramitació del complex com a projecte d'interès públic quan són "uns camps de futbol que només serviran perquè el primer equip del Girona FC pugui entrenar". Considerar-ho d'interès públic, segons els ecologistes i la plataforma veïnal, "desvirtua completament la figura urbanística sota la qual es fa la tramitació".

Per això, apunten que no descarten recórrer a la justícia per denunciar les "diverses irregularitats" que remarquen que s'estan cometent a l'hora de tramitar i materialitzar el projecte de ciutat esportiva.

La comissió d'Urbanisme va avalar a la darrera reunió la construcció de dos camps d'entrenament. El projecte en preveu fins a set, així com la reforma d'una masia per acollir la seu i oficines del club. Urbanisme va precisar que això no implica que aprovi el projecte de ciutat esportiva, que hauria de seguir una tramitació apart.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS