En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Catalunya ha registrat un total de 26 persones mortes per incendis en habitatges aquest 2022. Així es desprèn de l'informe 'Víctimes d'Incendis a l'Estat el 2022'.

L'han presentat la Fundació Mapre i l'Associació Professional de Tècnics de Bombers.

15 d'aquestes víctimes han estat dones i 11 homes. La xifra suposa un lleuger descens respecte 2021, quan 31 ciutadans van morir en aquesta mena de successos al territori català.

Pel que fa a la taxa per milió d'habitants, Catalunya s'ha situat en l'onzena posició, amb un índex del 4,11. Els mesos més tràgics van ser el gener, amb sis persones mortes, i el maig, amb cinc. A tot l'Estat, 176 ciutadans van perdre la vida en aquesta tipologia d'episodis, 24 més que l'any 2021.

Segons l’informe, gairebé totes les morts estan relacionades amb intoxicacions per inhalacions de fum (24). Només una persona va perdre la vida per les cremades que va patir i una altra per una afecció cardíaca.

Per demarcacions, la majoria d’aquests episodis han tingut lloc a Barcelona, on s’han comptabilitzat 18 defuncions. A Tarragona se n’han registrat quatre, a Lleida tres i un a Girona.

Els dies amb més víctimes van ser els dimecres, divendres i dissabtes, amb cinc morts respectivament; la franja horària amb més focs amb víctimes va ser la compresa entre les 4.00 i les 8.00 hores (amb set morts); i el grup d'edat amb més víctimes a l’immoble va ser el situat a partir dels 80 anys, amb deu morts (15 a partir de 65 anys).

Segons l’informe, un total de 235 persones han mort en incendis aquest 2022 a tot l’Estat. El 75% d’aquestes, un total de 176 ciutadans, ha perdut la vida a la seva pròpia llar o en incendis que han passat en habitatges de familiars o amics. Aquest és nombre més elevat des de l’any 2010, quan l’estudi es va dur a terme per primer cop.

Els responsables del treball han avisat de la necessitat de potenciar les mesures per prevenir i reduir aquesta mena de riscos. Alhora, han apuntat que el perill de morir en incendis en el propi domicili s’ha triplicat respecte qualsevol altre escenari.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS