En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El primer camió de recollida d'escombraries elèctric de l'Estat. / Foto: Consell Comarcal de l'Alt Empordà

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà incorpora el primer camió elèctric de recollida selectiva de tot l'Estat.

L'empresa concessionària del servei de recollida de residus ha presentat aquest dijous el vehicle, que es carregarà amb l'energia que produeixen les plaques solars que hi ha al sostre de la nau industrial que té l'empresa al polígon industrial de Vilamalla.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà gestiona el servei de recollida de residus en 65 dels 68 municipis que hi ha a la comarca. Això implica que els vehicles generen moltes emissions de CO2 perquè s'han de desplaçar molts quilòmetres. Ara, el nou vehicle ajudarà a reduir les emissions.

L'empresa Sersall 95 SL ha comprat un camió de la marca Volvo i model FE. Compta amb els sistema Easy que permet fer el servei de recollida de residus de forma intel·ligent i automatitzada. Això fa que el mateix conductor del camió pugui carregar els contenidors de forma lateral.

La consellera de Medi Ambient del Consell Comarcal, Anna Palet, ha destacat la incorporació del vehicle elèctric com "una aposta ferma per la sostenibilitat" que suposa una "iniciativa capdavantera" en el sector de la recollida selectiva i la gestió de residus.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS